Ponta: Să fii premier e ocupaţie riscantă! Nu ştiu dacă voi mai fi la recepţia ambasadei SUA şi anul viitor de 4 iulie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în discursul susţinut la recepţia SUA de Ziua Independenţei, că nu ştie dacă anul viitor va mai avea şansa să participe la acest eveniment deoarece este "o ocupaţie riscantă" să fii primul-ministru al României.

761 afișări
Imaginea articolului Ponta: Să fii premier e ocupaţie riscantă! Nu ştiu dacă voi mai fi la recepţia ambasadei SUA şi anul viitor de 4 iulie

Ponta la recepţia SUA: Nu ştiu dacă voi mai fi aici şi anul viitor. Să fii premier e ocupaţie riscantă

"Domnule ambasador, dacă îmi permiteţi să folosesc această oportunitate să vă împărtăşesc două idei ale mele bazate pe experienţele personale. Şi fac asta pentru că nu ştiu dacă anul viitor voi mai avea oportunitatea să fiu aici. Să fii premierul României este o ocupaţie riscantă", a spus Ponta.

De asemenea, premierul a afirmat că ştie că ambasadorul Mark Gitenstein îşi va încheia mandatul în această toamnă şi că acestuia îi va fi simţită lipsa.

"Ştiu foarte bine că veţi pleca anul acesta şi cred că vă vom simţi lipsa şi sperăm că noul ambasador va fi cel puţin la fel de activ şi implicat în viaţa noastră cotidiană", a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, el a asigurat că dincolo de "controversele" vieţii politice din România, toate forţele politice româneşti au fost de acord asupra necesităţii parteneriatului special cu SUA.

"Suntem recunoscători pentru sprijinul în dezvoltarea ţării noastre şi democraţiei noastre (...) avem nevoie de un parteneriat special cu SUA, apreciem acest parteneriat şi avem multe de învăţat de la instituţiile democratice din SUA şi de la partenerii americani (...) Aş vrea să asigur că indiferent de schimbările de guverne, de persoanele care sunt la guvernare, e o datorie pentru toţi românii să îmbunătăţească acest parteneriat şi să beneficieze de pe urma lui", a spus Ponta.

El a mai ţinut să sublinieze că apreciază foarte mult şi salută Declaraţia pentru un parteneriat strategic pentru secolul XXI semnată în septembrie 2011 de preşedinţii Barack Obama şi Traian Băsescu, precum şi toate acordurile încheiate de Guvernul Emil Boc cu Guvernul SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici