Ponta: Veşti bune după primul trimestru. Exporturi, încasări TVA mai mari, deficit comercial mai mic

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei USL, că sunt veşti bune din punct de vedere economic după primul trimestru, cum ar fi creşterea exporturilor, scăderea deficitului comercial şi încasări crescute din TVA, accize şi impozit pe venit, faţă de perioada similară din 2012.

618 afișări
Imaginea articolului Ponta: Veşti bune după primul trimestru. Exporturi, încasări TVA mai mari, deficit comercial mai mic

Ponta: Veşti bune după primul trimestru: exporturi, încasări TVA mai mari, deficit comercial mai mic (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul a declarat că în şedinţa USL de marţi au fost analizate rezultatele economice pe primul trimestru, precizând că există veşti bune care privesc situaţia economică.

"Veştile bune ţin de faptul că am avut o creştere semnificativă de 8 procente a exporturilor, de faptul că avem cel mai mic deficit al balanţei comerciale din ultimii 10 ani, că ne-am încadrat în ţinta de deficit trimestrial stabilită cu FMI, că avem încasări de peste 10% creştere (faţă de primul trimestru al lui 2012, n.r.) atât la TVA, la accize, la impozitul pe venit", a declarat premierul.

El a făcut aceste declaraţii după şedinţa USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici