Porci crescuţi într-un zgârie-nori cu 26 de etaje

Un zgârie-nori cu 26 de etaje conţine mii de animale, capacitatea de sacrificare fiind de 1,2 milioane de porci pe an.

6425 afișări
Imaginea articolului Porci crescuţi într-un zgârie-nori cu 26 de etaje

Vorba „când o zbura porcul” poate deveni realitate în cazul din China

Risc epidemic crescut la o unitate de animale care poate găzdui 650.000 de porci. Este situaă în China şi este vorba despre un zgârie-nori plin cu porci.

O clădire cu 26 de etaje, capabilă să găzduiască 650.000 de animale pentru reproducere atunci când este pe deplin operaţională, cu o capacitate de sacrificare de 1,2 milioane de porci pe an, a fost numită cea mai mare fermă de porci din lume.

Nou construit la periferia oraşului Ezhou, un oraş din provincia Hubei, centrul a început să primească primele animale în octombrie anul trecut, a informat The Guardian în noiembrie.

Iniţiativa a stârnit imediat îngrijorarea experţilor pentru un risc crescut de epidemii la animale.

Sunt două maxi-clădiri care adăpostesc ferma-record, pe o suprafaţă totală de 800 de mii de metri pătraţi, iar pe Twitter, consulul general chinez la Belfast o defineşte „fermă profitabilă high-tech”.

O operaţiune de 4 miliarde de yuani. Compania care le deţine este Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Farming, un nou-venit în domeniul porcilor şi animalelor, activă iniţial în sectorul cimentului.

În fabrica de porci de dimensiunea unui zgârie-nori cresc 1,2 milioane de porci pe an pentru sacrificare.

Îndoielile au fost exprimate de mai mulţi experţi în mediu şi de One Health, care au observat că agricultura intensivă pe scară largă creşte probabilitatea apariţiei focarelor de boli.

„Dacă o boală intră înăuntru, poate exploda printre animale ca un incendiu”, a avertizat Matthew Hayek, de la Universitatea din New York, citat de The Guardian.

Un aspect asupra căruia a fost de acord şi colegul său, Dirk Pfeiffer, de la City University din Hong Kong: „Cu cât densitatea animalelor este mai mare, cu atât este mai mare riscul de răspândire şi amplificare a agenţilor patogeni infecţioşi, precum şi potenţialul de mutaţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
porci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici