Post-it-ul cu care Macron a anunţat o măsură luată de autorităţile franceze

„Deschiderea abonamentului de cultură copiilor de 15-16-17 ani - Gata”: Cu acest mesaj scris pe un Post-it, preşedintele francez Emmanuel Macron a scos în evidenţă o măsură cu care se mândreşte.

1207 afișări
Imaginea articolului Post-it-ul cu care Macron a anunţat o măsură luată de autorităţile franceze

Un fel de campanie electorală neoficială, în condiţiile în care preşedintele nu şi-a prezentat încă candidatura la Palatul Elysée pentru un al doilea mandat.

După o experimentare de doi ani, Macron a lansat permisul de cultură franceză pentru toţi tinerii de 18 ani în 2021, acum deschis şi celor mai tineri.

Macron a postat pe Twitter fotografia Post-it-ului de pe biroul său, lângă obiecte care zac în dezordine. Ceasul cu cureaua tricoloră a brandului Lip, 279 €, plus 4 cărţi suprapuse, deloc greu de identificat: memoriile generalului De Gaulle, o colecţie de dialoguri a celui mai recent tovarăş din lupta de eliberare antinazistă, Hubert Germain, care a murit în urmă cu câteva săptămâni, o lucrare despre Académie Française scrisă de secretarul său, marea expertă a Rusiei Hélène Carrère d'Encausse.

Imaginea transmite un mesaj direct - reclamă pentru legitimaţia culturală extinsă la minori - şi, de asemenea, sfaturi indirecte cu privire la un posibil consum cultural care ar putea sau ar trebui să fie de interes pentru copiii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, începând cu eroii naţionali precum De Gaulle.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici