Case şi maşini luate de viitură, în Prahova/ Peste 100 de gospodării şi subsolul spitalului, inundate de ploi torenţiale

Mai multe persoane au fost surprinse de viituri formate în urma scurgerilor de pe versanţi, aproximativ 130 de gospodării au fost inundate, iar trei copii sunt de negăsit, în urma ploilor torenţiale de vineri, în judeţul Prahova. Într-o comună, circa 100 de oameni s-au autoevacuat, din cauza vremii.

7890 afișări
Imaginea articolului Case şi maşini luate de viitură, în Prahova/ Peste 100 de gospodării şi subsolul spitalului, inundate de ploi torenţiale

Prăpăd în Prahova: Case şi maşini luate de viitură/ Zeci de persoane au fost evacuate

„În Lapoş s-au autoevacuat la rude 100 de persoane din cauza unei viituri care a afectat mai multe gospodării. În Dârvari pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ. Din datele furnizate prin SNUAU 112, nu sunt victime. La ora 19.00, microbuzul a fost repus pe roţi”, arată ISU Prahova.

Pe DN 1B, în Valea Călugăreacă s-a format o viitură care traversează drumul, circulaţia rutieră fiind oprită. Au fost surprinse de vremea rea un număr de şase autovehicule, între care patru autoturisme şi două camioane.

„Pasagerii s-au autoevacuat cu excepţia două persoane din autocamioane care refuză evacuarea”, au mai arătat sursele citate.

ISU Prahova mai anunţă că în localitatea Valea Ursoi, vineri seara, se intervine pentru evacuarea a patru persoane care nu mai pot ieşi din locuinţe, iar în cazul unui tânăr de 17 ani, cu atac de panică, echipajul medical nu poate interveni din cauza unei viituri.

Prăpăd în Prahova: Case şi maşini luate de viitură/ Zeci de locuinţe inundate în urma ploii torenţiale

Mai multe locuinţe, garaje şi autoturisme au fost luate, vineri, de viitură, în comuna Lapoş, din Prahova, iar 30 de persoane au fost evacuate. Pompierii, chemaţi în ajutor, nu pot ajunge din cauza drumului blocat, astfel încât au plecat pe o rută ocolitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În localitatea Cornu de Sus, este un caz medical, un bărbat de 57 ani acuză dureri la membrele inferioare, ambulanţa nu poate interveni din cauza apei de pe carosabil provenite de la o viitură. În Berceni, Albeşti Paleologu şi Valea Călugărească se intervine la mai multe locuinţe pentru evacuarea apei, la Spitalul Judeţean Ploieşti se intervine pentru evacuarea apei din subsol”, arată ISU Prahova.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în satul Lăpoşel din comuna Lapoş s-a produs o viitură puternică, fiind afectat şi drumul de acces.

„Drumul este blocat şi echipajele noastre nu pot ajunge, în consecinţă o vor lua pe la Urlaţi. Din primele informaţii, au fost luate de apă 7 locuinţe, garaje şi autoturisme. 30 de persoane au foat evacuate”, a declarat Vasiloae.

Reprezentanţii Poliţiei Prahova au precizat, la rândul lor, că DC 235, care trece prin satul Lăpoşel, este închis momentan circulaţiei, din cauza unei viituri.

Din cauza precipitaţiilor abundente sunt afectate şi alte drumuri din judeţ. Pe DJ 102R, în zona Mizil, pe o distanţă de aproximativ 2-3 km este apă pe carosabil şi se circulă îngreunat. La fel se circulă şi pe DN1 B, în zona Albeşti-Valea Călugărească, unde sunt aluviuni pe carosabil.

ISU Prahova a transmis un mesaj de avertizare a populaţiei, vineri, prin care erau anunţate averse, grindină de mici şi posibil medii dimensiuni, vijelii şi frecvente descarcări electrice. Avertizarea a fost valabilă până la ora 15.00 pentru localităţile Sângeru, Posesti, Centura, Gura Vadului, Apostolache, Carbunesti, Chiojdeanca, Lapos, Calugareni, Salcia, Tătaru si Jugureni.

Zeci de locuinţe dintr-o comună din Prahova, inundate în urma ploii torenţiale

Peste 30 de locuinţe au fost inundate, vineri, în comuna Berceni din judeţul Prahova în urma unei ploi torenţiale. Pompierii intervin, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru scoaterea apei din gospodării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, echipaje de pompieri intervin în localitatea Berceni unde peste 30 de locuinţe sunt inundate.

„În localitatea Berceni sunt peste 30 de locuinţe inundate. Pompierii acţionează pentru evacuarea apei. Probleme sunt şi în Albeşti Paleologu unde sunt case inundate şi curţi”, arată sursele citate.

Pompierii acţionează pentru evacuarea apei din locuinţe, beciuri şi gospodarii şi în Valea Călugărească.

De asemenea, alte echipe de pompieri intervin în Sângeru, unde patru copii au fost luaţi de viitură. Unul dintre ei, o fetiţă de 3 ani, a fost găsită şi, la ora transmiterii acestei ştiri, se efectuează manevre de resuscitare.

Judeţul Prahova este sub avertizare cod portocaliu de vreme rea până sâmbătă, la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici