Predoiu: Se intenţionează repunerea pe tapet a Legii amnistiei şi graţierii, modificarea ICCJ şi DNA

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, luni, că guvernanţii intenţionează "repunerea pe tapet a Legii amnistiei şi graţierii", dar şi iniţierea unui proiect de lege privind modificarea organizării ICCJ şi a DNA, care ar însemna "o încălcare a MCV".

848 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Se intenţionează repunerea pe tapet a Legii amnistiei şi graţierii, modificarea ICCJ şi DNA

Predoiu: Se intenţionează repunerea pe tapet a Legii amnistiei şi graţierii, modificarea ICCJ şi DNA (Imagine: Claudiu Irimie/ Mediafax Foto)

"Vicepremierul Liviu Dragnea, omul de încredere al domnului Ponta, pregăteşte o nouă ofensivă legislativă antijustiţie, bazată pe trei piloni", a precizat Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că această ofensivă se referă la un proiect de lege privind scutirea de responsabilitate a preşedinţilor Consiliilor judeţene, rediscutarea proiectului legii amnistiei şi iniţierea unui proiect de lege privind numirile şi atribuţiile ICCJ şi ale DNA.

Potrivit lui Predoiu, PDL se opune acestor demersuri ale PSD. "Domnul Dragnea ar vrea să trimită în justiţie şi mai departe, unde e cazul, în puşcărie pe angajaţii Consiliilor judeţene în locul şi pentru faptele pe care le comit baronii locali. Ne opunem categoric acestui proiect , nu e prima tentativă a domnului Dragnea. Aflăm, de asemenea, că se intenţionează repunerea pe tapet a legii privind amnistia şi graţierea prin care domnul Dragnea pregăteşte o breşă în sistemul justiţiei, vrea să dea o gaură în gardul penitenciarului prin care să iasă corupţii PSD", a explicat Cătălin Predoiu.

El a mai spus că, potrivit unei informaţii neverificate, s-ar pregăti "în taină" un proiect privind ICCJ şi DNA.

"În fine, avem o informaţie neverificată, sperăm să nu se confirme, că în mare taină se pregăteşte un proiect de lege privind modificarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a DNA., care ar urma să fie în Parlament sub forma unei iniţiative legislative din partea unor parlamentari ai PSD, PC, UNPR şi UDMR", a adăugat Predoiu. El a arătat că o astfel de iniţiativă legislativă ar trebui să aibă avizul CSM şi al Comisiei Europene. "Un astfel de proiect de lege ar însemna o încălcare a MCV", a adăugat Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici