Premierii Ciucă şi Gavriliţă au vorbit despre starea de urgenţă care a pus stăpânire pe sectorul energetic

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Rep. Moldova, Natalia Gavriliţa, în contextul în care la Chişinău s-a decis instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către Gazprom.

271 afișări
Imaginea articolului Premierii Ciucă şi Gavriliţă au vorbit despre starea de urgenţă care a pus stăpânire pe sectorul energetic

Premierii Ciucă şi Gavriliţă au vorbit despre starea de urgenţă care pândeşte sectorul energetic

„Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut astăzi (joi - n.r.) o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa”, informează Guvernul.

„Convorbirea a avut loc în contextul în care Parlamentul de la Chişinău a decis astăzi instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic, în Republica Moldova, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom. Cei doi premieri au discutat despre posibilitatea asigurării cantităţilor necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească şi o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au vorbit şi despre pregătirea următoarei şedinţe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici