Premierul susţine că informaţiile privind obligaţia coplăţii în spitalele private sunt „minciuni gogonate” ale PSD

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că „aberaţiile cu privatizarea sistemului de sănătate cu obligaţia coplăţii în spitalele private sunt minciuni gogonate” ale PSD. El a spus că nu va fi introdusă coplata pentru programele de sănătate, nici pentru spitalele publice, nici pentru cele private.

272 afișări
Imaginea articolului Premierul susţine că informaţiile privind obligaţia coplăţii în spitalele private sunt „minciuni gogonate” ale PSD

Premierul susţine că informaţiile privind obligaţia coplăţii în spitalele private sunt „minciuni gogonate ale PSD”

„Aberaţiile cu privatizarea sistemului de sănătate, cu obligaţia coplăţii în spitalele private sunt minciuni gogonate. Nimeni nu schimbă structura de organizare a spitalelor, nimeni nu introduce coplata pentru programele de sănătate, care sunt asigurate fie de spitale publice, fie private”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, despre proiectul de Ordonanţă al Ministerului Sănătăţii, privind liberalizarea programelor naţionale de sănătate.

Orban a adăugat că social-democraţii, tocmai cei „care prin intermediul Ordonanţei adoptate în 2019 au introdus coplata în sistemele private”, inventează minciuni.

„Culmea nesimţirii este la PSD, care prin intermediul Ordonanţei adoptate în 2019 au introdus coplata în sistemele private, tocmai ei inventează această minciună că ar fi condiţionată furnizarea serviciilor medicale în cadrul programelor de sănătate finanţate de la casa de sănătate ar fi introdusă coplata. Nu va fi necesară nicio coplată la spitalele private sau la spitalele publice pentru a accesa serviciile medicale care sunt oferite în cadrul programelor de sănătate”, a argumentat liberalul.

Ludovic Orban a mai zis că „propunerile de modificare a legislaţiei în domeniul sănătăţii izvorăsc din nevoia de a asigura fiecărui cetăţean libertatea de a-şi alege furnizorul de servicii medicale în ceea ce priveşte programele de sănătate care sunt finanţate de la bugetul CNAS”.

Fostul minsitru al Sănătăţii Florian Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naţionale de sănătate şi suplimentarea bugetului, astfel liberalii vor demonstra că ordonanţa aflată în dezbatere publică referitoare la spitalele private „nu e o altă afacere PNL”.

Ministerul Sănătăţii are în dezbatere publică o ordonanţă prin care spitalele şi clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depăşită capacitatea furnizorilor publici

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
cnas,
sănătate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici