Presă: Rusia ar fi „suspendat furnizarea de gaz către Polonia”

Rusia ar fi suspendat livrările de gaz către Polonia în baza contractului Yamal.

1532 afișări
Imaginea articolului Presă: Rusia ar fi „suspendat furnizarea de gaz către Polonia”

Un site agită apele pe piaţa energiei: Rusia ar fi „suspendat furnizarea de gaz către Polonia”

Informaţia a fost prezentată de site-ul polonez Onet, preluat de agenţia rusă Tass. Onet citează surse de la guvern şi din sectorul energetic de la Varşovia. O echipă de criză s-a întâlnit la Ministerul polonez al Climei pentru a aborda cazul.

UE a dat undă verde propunerii Spaniei şi Portugaliei de a reduce costul facturilor de energie electrică prin stabilirea unui plafon la preţul gazului în Peninsula Iberică.

Anunţul a fost făcut de miniştrii mediului din cele două ţări, Teresa Ribera şi Duarte Cordeiro, la o conferinţă de presă la Bruxelles, după o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei UE, Margrethe Vestager.

Acordul politic prevede un preţ maxim de 40 de euro pe megawat/oră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici