Presa sârbă scrie că documentele suplimentare pentru EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad/ UPDATE: Ce acte a trimis ministerul Justiţiei şi unde

Presa sârbă scrie că documentele suplimentare în cazul Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Casaţie din Belgrad, în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că acestea au fost trimise până la finalul lunii martie.

1315 afişări

Imaginea articolului Presa sârbă scrie că documentele suplimentare pentru EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad/ UPDATE: Ce acte a trimis ministerul Justiţiei şi unde

Presa sârbă: Documentele suplimentare în cazul Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad

Cotidianul Danas menţionează că România a trimis toate documentele cerute de autorităţile sârbe în cazul Sebastian Ghiţă, a anunţat ministrul Tudorel Toader, după întâlnirea cu ministrul sârb al Jstiţiei, Nelom Kuburović.

Acelaşi cotidian anunţă însă că documentele nu au ajuns la Înalta Curte de Casaţie, acolo unde se judecă cererea de extrădare în cazul Ghiţă.

MJ, despre extrădarea lui Ghiţă: Documentele au fost primite în Serbia la 23 martie, conform fişei

Ministerul Justiţiei anunţă, marţi, că documentele suplimentare cerute de autorităţile sârbe pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă au fost primite, conform fişei de expediţie, la data de 23 martie 2018, de Ministerul Justiţiei din Serbia.

„Instanţa competentă din Serbia a apreciat faptul că sunt necesare unele informaţii suplimentare în vederea soluţionării cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Ministerul Justiţiei sârb transmiţând o solicitare în acest sens Ministerului Justiţiei român. Adresa emisă de către Ministerul Justiţiei sârb a fost înregistrată la Ministerul român al Justiţiei la data de 27 februarie 2018. Pentru a fi în măsură să răspundă solicitărilor autorităţilor sârbe, Ministerul Justiţiei, după traducerea în limba română a solicitării, a înaintat-o de îndată instanţei române competente, Curtea de Apel Ploieşti, în vederea furnizării elementelor de răspuns. După primirea unui răspuns complet al instanţei române, la data de 7 martie 2018, şi după traducerea în limba sârbă a acestuia, la data de 8 martie 2018, Ministerul Justiţiei român a înaintat prin fax respectivul răspuns către Ministerul Justiţiei din Serbia, având confirmarea transmiterii prin fax”, a precizat Ministerul Justiţiei, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, sursa citată a mai explicat că, întrucât documentele urmau sa fie înaintate şi în original, Curtea de Apel Ploieşti le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate în aceeaşi zi prin curier rapid către Ministerul Justiţiei din Serbia.

„Documentele au fost primite, conform fişei de expediţie, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiţiei din Serbia. Precizăm faptul că, în materia extrădării, deşi corespondenţa este transmisă între autorităţile centrale, respectiv cele două ministere de justiţie, documentele primite şi transmise pe această cale trebuie înaintate de către Ministerul Justiţiei din statul solicitat către instanţa competentă pentru a decide asupra extrădării”, mai spun reprezentanţii Ministerului.


Tudorel Toader a discutat, luni, cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Nela Kuburovic subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor este în curs la Înalta Curte şi că, ulterior, ministrul justiţiei va lua o decizie.

Luni, 26 martie, a avut loc, la sediul Ministerului Justiţiei din Serbia, întrevederea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, cu Nela Kuburovic, ministrul justiţiei din Serbia.

"Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian GHIŢĂ. Ministrul KUBUROVIĆ a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, postat pe site-ul instituţiei.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
GHITA ,
SARB ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.