Preşedintele Băsescu, informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria

Preşedintele Traian Băsescu a fost informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria, Preşedinţia ţine legătura cu celula de criză constituită la nivelul MAE, iar şeful statului este informat în permanenţă despre situaţia răpiţilor, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui.

408 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu, informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria

Preşedintele Băsescu, informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost informat de ieri despre situaţia răpirilor din Algeria. Administraţia Prezidenţială ţine legătura în permanenţă cu celula de criză constituită la nivelul MAE, iar domnul preşedinte este informat în permanenţă despre situaţia răpiţilor", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

MAE confirmă că printre ţările cu cetăţeni reţinuţi ostatici în evenimentele din Algeria se află şi România, potrivit autorităţilor algeriene, şi a anunţat că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat pentru a se stabili cea mai bună formă de cooperare.

"În legătură cu evenimentele derulate în Algeria, aş vrea să vă informez că în cursul dimineţii de ieri Ambasada României la Alger a informat Centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat în zona de Est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se află un complex petrolier operat de o companie multinaţională. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a spus Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE.

Urmare a informării primite de la Alger, ministrul Afacerilor Externe a decis constituirea la nivelul MAE a celului de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente, a mai spus oficialul român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici