Declaraţii Preşedintele Klaus Iohannis: După părerea mea, problema este mult mai amplă. Avem nevoie de o reformă

Preşedintele şi-a început discursul prin a transmite condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost în saloane, însănătoşire grabnică.

299 afișări
Imaginea articolului Declaraţii Preşedintele Klaus Iohannis: După părerea mea, problema este mult mai amplă. Avem nevoie de o reformă

Declaraţii Preşedintele Klaus Iohannis: După părerea mea, problema este mult mai amplă. Avem nevoie de o reformă

UPDATE 13:16 „Am discutat în permanenţă cu cei care au condus intervenţia şi până în momentul de faţă am primit toate informaţiile care sunt certe. A fost o intervenţie foarte complicată. S-a reacţionat extrem de rapid. Din păcate pentru câţiva a fost prea târziu. Totuşi, felicit forţele de ordine pentru intervenţia la acest incendiu groaznic. Este foarte clar că trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii. Situaţia se repetă. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamţ. Anchetele vor scoate la iveala ce s-a întâmplat. După părerea mea, problema este mult mai amplă. Avem de-a face cu problemă structurală la nivelul spitalelor”, a declarat Klaus Iohannis.

„Aştept cât de curând primele idei pentru a demara o reformă”.

„Nu vreau sa închei scurta mea intervenţie înainte de a spune ceva despre persoanele care rămân eroii mei, medicii, asistentele...ei au depus eforturi supra-omeneşti. Îmi exprim şi cu această ocazie, care este tristă, admiraţia pentru personalul medical. Tot ce merită ei sunt laude şi încurajări. Pentru cei care administrează sistemul, repet, este nevoie de o reformă profundă, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete”, a încheiat acesta.

UPDATE 13:05 Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Matei Balş. Urmează declaraţiile sale la 13:15.

Preşedintele Klaus Iohannis va merge la ora 13:00 la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

VEZI PRIMELE IMAGINI CU DEZASTRUL DE LA MATEI BALŞ AICI

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici