Video Prima întreprindere socială dedicată persoanelor cu sindrom Down, lansată la Cluj: "Este un drum nou pentru noi" - GALERIE FOTO, VIDEO

Prima întreprindere socială dedicată persoanelor cu sindrom Down, unde acestea fac rame de fotografii, vaze pictate sau casete pentru bijuterii, care vor fi vândute sub formă de cadouri, a fost lansată, vineri, la Cluj-Napoca, transmite corespodentul MEDIAFAX.

497 afișări

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

Întreprinderea a fost lansată de Asociaţia "Down Centrul Educaţional Raluca” Cluj-Napoca.

Adriana Avram, preşedintele Asociaţiei, a declarat că, pentru început, vor fi doi tineri angajaţi cu contract de muncă, part-time, iar pe parcurs, într-un an, numărul acestora va creşte.

"Am lansat prima întreprindere socială dedicată persoanelor cu sindrom Down unde acestea fac diverse obiecte care pot fi vândute sub formă de cadouri, cum ar fi rame foto, vaze pictate, casete pentru bijuterii, ceasuri pictate, sticle decorative, suport pentru pahare, atât în magazinul propriu din centrul Clujului, cât şi în cel online. Clujenii au astfel, posibilitatea de a achiziţiona cadouri pentru cei dragi, ieşite din mâna persoanelor şi tinerilor cu sindron Down, angajate ale întreprinderii.

Pentru început vor fi doi tineri angajaţi cu contract de muncă, part-time, iar pe parcurs, într-un an, numărul lor va creşte. Aceştia vor lucra sub supravegherea unor specialişti de la Universitatea de Artă şi Design”, a spus Avram.

Conform sursei citate, unul dintre scopurile întreprinderii sociale este pregătirea tinerilor cu sindrom Down pentru viaţă, pentru integrarea viitoare pe piaţa muncii, urmând să constituie o punte de integrare socio-profesională a acestora.

Potrivit Adrianei Avram, preţurile obiectelor realizate vor fi normale, practicate în prezent pe piaţă, iar sumele rezultate vor fi folosite pentru salariile celor implicaţi şi pentru susţinerea asociaţiei.

Bogdan Cristea, unul dintre tinerii care vor lucra în cadrul întreprinderii sociale, a spus că este bucuros că i se oferă această oportunitate, mai ales că va avea ocazia să lucreze "în echipă” cu colegii ăi Raluca şi Mihai.

"Este o experienţă, un drum nou pentru noi. Vom picta, vom colora, vom lipi diverse obiecte, care vor fi vândute la un preţ bun ca şi cadouri”, a spus Bogdan.

Asociaţia "Down Centrul Educaţional Raluca” Cluj-Napoca a fost înfiinţată în octombrie 2010 şi se ocupă de 12 tineri cu sindrom Down.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici