Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost împuşcaţi aproximativ o sută de mistreţi - VIDEO - Mediafax

Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost împuşcaţi aproximativ o sută de mistreţi - VIDEO

Prima zi a vânătorii de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac, s-a încheiat după ora 18.00, fiind împuşcaţi aproximativ o sută de mistreţi.

188 afişări

Imaginea articolului Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost împuşcaţi aproximativ o sută de mistreţi - VIDEO

Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost împuşcaţi aproximativ o sută de mistreţi (Imagine: Florin Ciucas/Mediafax Foto)

În jurul orei 18.00, mai multe maşini în care se aflau gonaciişi vânătorii din rândul localnicilor, dar şi invitaţii lavânătoare, au ieşit pe poarta domeniului.

Potrivit unor surse, sâmbătă pe domeniul de la Balc aufost împuşcaţi aproximativ o sută de mistreţi.

Trei medici de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentruSiguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, supravegheaţi de şefulinstituţiei, Sorin Hodişan, s-au aflat, sâmbătă, pe domeniul devânătoare de la Balc, pentru a face analize tuturor mistreţilorîmpuşcaţi.

"Prelevăm probe din organe, sânge, oase şi carne, pentruexamenul trichineloscopic", a precizat Sorin Hodişan,adăugând că DSVSA va face şi analizele privind pesta porcină saufebra aftoasă.

De altfel, în cursul zilei de sâmbătă pe fondul de vânătoare apătruns o maşină specializată a DSVSA, pentru transportul probelorîntr-un laborator autorizat.

În final, la fel ca în fiecare an, carnea mistreţilor va fidonată unor orfelinate şi cămine de bătrâni.

Sâmbătă seară, oaspeţii lui Ion Ţiriac se pregătesc pentru opetrecere surpriză pe care omul de afaceri le-ar fi pregătit-o cumâncăruri alese şi muzică.

Video Stirileprotv.ro

Tradiţionala vânătoare de la Balc a început sâmbătă dimineaţă,în jurul orei 9.00, iar pe parcursul zilei au avut loc două goane,prima dintre ele terminându-se în jurul orei 13.00.

Gonacii, aproximativ 150, şi circa 50 de vânători din rândullocalnicilor au început să sosească la Balc în jurul orei 7.00, cutrei tractoare şi cu mai multe autovehicule. Gonacii şi vânătoriis-au adunat apoi la o cabană aflată la intrarea pe fondul devânătoare, unde li s-a făcut instructajul şi li s-au împărţit vestereflectorizante. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci vaprimi pentru o zi de vânătoare 50 de lei, un vânător - 75 de lei,iar cei care transportă cu maşinile mistreţii - 130 de lei, la felca anul trecut.

După ora 8.00, au sosit la Balc şi aproximativ zece maşini cunumere de Bucureşti, dar şi din străinătate, care i-au adus peinvitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac, majoritatea dintre aceştiaajungând, vineri, cu avionele la Debrecen, iar de acolo cuautoturismele la Balc.

Invitaţii la partida de vânătoare au sosit la Balc vineri seară,când au participat la o masă tradiţional românească, în timpulcăreia Gheorghe Zamfir a susţinut un recital.

Printre invitaţi s-a aflat şi prinţul DimitrieSturdza, acesta fiind singurul care a stat de vorbă cujurnaliştii aflaţi, sâmbătă dimineaţă, la intrarea pe domeniul devânătoare.

"Invitaţii sunt oameni foarte bine văzuţi în toatăEuropa, care sunt aici şi au venit să se întâlnească. Domnul Ţiriacface un PR foarte bun prin organizarea acestui eveniment",a declarat prinţul, spunând că este "cea mai bună vânătoareorganizată în Europa, într-un ţarc".

La vânătoarea de la Balc participă şi omul de afaceri ElanSchwartzenberg, care a spus că invitaţii la partida din acest ansunt cei de anul trecut.

"Nu este niciunul în plus, niciunul în minus", a precizat ElanSchwartzenberg, care a estimat că în cele două zile vor fi vânaţiaproximativ 200 de mistreţi din cei 700 de pe domeniu.

Duminică este ultima zi a vânătorii de la Balcşi va avea loc o singură goană, oaspeţii urmând să plece în cursuldupă-amiezii.

Printre invitaţii de anul trecut de la Balc s-au aflat GeorgeMarsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, managerUnicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier,Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, KlausMangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companieiMagna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucurinaturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fostministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru alAdunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În mod tradiţional, vânătoarea de la Balc se desfăşoară lasfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute din 2005,când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de cătrefostul premier Adrian Năstase.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
BALC ,
VÂNĂTOARE ,
mistreti

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.