Primar, la îndemnul lui Iohannis de a vaccina din „poartă în poartă”: Este exclus să atingem imunitatea colectivă la final de august

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, declară că este exclus să fie atinsă imunitatea colectivă la final de august, dacă este vorba de 70%. Miercurea Ciuc de află pe locul doi la nivel naţional, la vaccinarea cu o doză.

288 afișări
Imaginea articolului Primar, la îndemnul lui Iohannis de a vaccina din „poartă în poartă”: Este exclus să atingem imunitatea colectivă la final de august

Primar, la îndemnul lui Iohannis de a vaccina din „poartă în poartă”: Este exclus să atingem imunitatea colectivă la final de august

Miercurea Ciuc se află la nivel naţional între municipiile reşedinţă de judeţ pe locul doi în privinţa persoanelor care au primit cel puţin o doză de vaccin, declară la RFI primarul Attila Korodi.

El atrage însă atenţia că zona rurală adiacentă oraşului „stă foarte prost".

Korodi crede că imunitatea colectivă nu va putea fi atinsă în România la finalul lunii august, aşa cum şi-au propus autorităţile: „Dacă vorbim de 70% imunitate colectivă, este exclus. Întrebarea este ce înţelegem până la urmă prin imunitatea colectivă, pentru că Malta a declarat că a ajuns la 70% imunitate colectivă şi a început să aplice anumite măsuri de relaxare mai profunde. În România, eu nu cred că vom putea ajunge acolo cu acest ritm de vaccinare".

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu i-au îndemnat pe primarii de la sate şi din oraşele mici să meargă din poartă în poartă, pentru a convinge populaţia să se vaccineze. Primarul municipiului Miercurea Ciuc spune că îndemnul este bun, dar insuficient: „Îndemnul în sine este util, dar nu este de ajuns. Numai dacă ne gândim la sincopele care au precedat decizia ca şi medicii de familie să poată fi parte a campaniei de imunizare arată că până la urmă, zona rurală nu a fost foarte eficient ţintită. Trebuie mecanisme de abordare, trebuie văzut cum ajung echipele mobile sau maratoanele de vaccinare în zona rurală. Oamenii trebuie acolo nu numai fizic implicaţi în programele acestea, dar mai ales dacă nu există o campanie de a explica foarte bine utilitatea acestor vaccinuri, nu vor fi eficiente nici abordarea şi programele către zona rurală".

Korodi Attila subliniază că municipiul Miercurea Ciuc este pe un loc fruntaş la nivel naţional, la vaccinarea anti-Covid: "Am fost plăcut surprins că municipiul Miercurea Ciuc se află la nivel naţional între municipiile reşedinţă de judeţ pe locul doi la procentaj al persoanelor care au primit cel puţin o doză de vaccin, dar asta înseamnă că zona rurală adiacentă oraşului Miercurea Ciuc stă foarte prost, cu rezultate şi cu o acceptare a vaccinului foarte slabă".

Malta a vaccinat 70% din populaţia sa adultă cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, devenind prima ţară a Uniunii Europene care a obţinut aşa-numita imunitate de turmă, a declarat luni ministrul Sănătăţii Chris Fearne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
korodi,
imunitate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici