Primăria Capitalei: Protestul din 10 august nu are organizatori. S-a refuzat semnarea protocolului

Primăria Capitalei anunţă că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuţii privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent şi „să-şi asume răspunderea”, instituţia subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal.

5420 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Protestul din 10 august nu are organizatori. S-a refuzat semnarea protocolului

Primăria Capitalei: Protestul din 10 august nu are organizatori. S-a refuzat semnarea protocolului

Municipalitatea mai arată, în ceea ce priveşte decizia unor organizatori de adunări publice de a formula notificări către autorităţile publice în vedere organizării protestelor, că această posibilitate nu este prevăzută în
Legea 60/1991 privind organizarea adunărilor, nu are nici o acoperire juridică, această fiind nulă din punct de vedere legal.

„Primăria Municipiului Bucureşti reaminteşte faptul că, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligaţia să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanţă, pentru a stabili concret, împreună cu autorităţile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranţă pentru participanţi, cât şi pentru bucureştenii care se vor află în acel perimetru sau în zonele adiacente”, mai spune Primăria.

TITLURILE ZILEI

De asemenea, unul dintre liderii protestatarilor din Piaţa Victoriei precizează că nu îşi asumă protestul de vineri, în calitate de organizatori.

"Avem o declaraţie depusă pe care forţele de ordine, prezente acum la această comisie, trebuiau să o analizeze. Faţă de declaraţia pe care eu am depus-o nu mi s-a adus niciun fel de observaţie. Am fost invitaţi să ni se spună nimic. Domnul Bădulescu a spus că, având în vedere că domnul Cioacă, cel care reprezintă Federaţia Română de Pretutindeni, s-a retras şi atunci următorii organizatori pe listă sunt invitaţi la comisie, vreau să îi aduc aminte că există domnul Florian Tone, din Piaţa Victoriei, care a declarat şi declară zi de zi protestele din Piaţa Victoriei. Înaintea domnului Cioacă, există domnul Tone care declară acea adunare publică în fiecare zi. Noi ne asumăm responsabilitate de a mobiliza oameni, nu avem cum de a ne asuma responsabilitatea de a semna documente. (...) Nu ne asumăm acest protest ca organizatori", a declarat Mihai Cristian Dide, unul din liderii protestatarilor din Piaţa Victoriei.

"În timp real, în funcţie de numărul pe care aceştia îl aşteaptă, ni-l vor comunica iar noi, la rândul nostru, împreună cu Jandarmeria, cu Poliţia Locală, cu Poliţia Circulaţiei, aşa cum spune în articolul 4 al legii 60, vom lua măsurile care se impun astfel încât Bucureştiul să stea într-o stare de normalitate, chiar dacă vom avea o acţiune de nemulţumire exprimată de cei doi organizatori, împreună cu participanţii. Zona de desfăşurare rămâne aceeaşi, Piaţa Victoriei", a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici