Primăria Capitalei va construi câte un cămin pentru bătrâni în fiecare sector - Mediafax

Primăria Capitalei va construi câte un cămin pentru bătrâni în fiecare sector

Primăria Capitalei a votat, în şedinţa CGMB de joi, crearea Reţelei Metropolitane „Asistenţă pentru Seniori–Respect pentru vârstă a treia”, ce prevede ca în fiecare sector al Bucureştiului să fie înfiinţat câte un cămin dedicat persoanelor vârstnice.

136 afişări

Imaginea articolului Primăria Capitalei va construi câte un cămin pentru bătrâni în fiecare sector

Primăria Capitalei va construi câte un cămin pentru bătrâni în fiecare sector

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, în şedinţa de joi, proiectul propus de primarul general, prin care Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, va înfiinţa Reţeaua Metropolitană „Asistenţă pentru Seniori-Respect pentru vârstă a treia”, care va fi compusă din 6 cămine destinate persoanelor vârstnice, câte unul în fiecare sector al Capitalei.

Proiectul a fost votat cu 40 de voturi pentru şi nouă abţineri.

„Programele şi măsurile dedicate persoanelor vârstnice reprezintă o prioritate pentru actuală administraţie şi o preocupare constanţa pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii lor. Primăria Municipiului Bucureşti a adoptat mai multe măsuri dedicate segmentelor vulnerabile, inclusiv persoanelor vârstnice, iar înfiinţarea de noi centre de îngrijire a acestora este o adevărată necesitate în condiţiile în care numărul celor care au nevoie de îngrijiri speciale este în continuă creştere”, a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectul va fi implementat cu ajutorul companiilor municipale Imobiliară Bucureşti S.A. şi Medicală Bucureşti S.A., care vor identifica spaţii imobiliare adecvate derulării activităţilor specifice căminelor.

Primăria transmite că, potrivit datelor statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică, în 2017, la nivelul municipiului Bucureşti, au fost raportate, la indicatorul persoane cu vârstă peste 60 de ani, 425.782 persoane, reprezentând un procent de aproximativ 22% din totalul populaţiei Capitalei.

De asemenea, potrivit datelor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de sector, există 9.520 de persoane vârstnice cu dizabilităţi, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependenţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
PRIMĂRIA CAPITALE ,
SENIORI ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.