Primăria Sectorului 1 a cerut BEI un împrumut de 157 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) analizează un împrumut de 157 de milioane de euro pentru Primăria Sectorului 1 din Bucureşti, finanţare care ar acoperi circa trei sferturi din costurile unui proiect pentru reabilitarea termică a 433 de blocuri.

308 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 a cerut BEI un împrumut de 157 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor

Primăria Sectorului 1 a cerut BEI un împrumut de 157 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor (Imagine: Silviu matei/Mediafax Foto)

Valoarea totală a investiţiei este de 212 milioane de euro, potrivit unui anunţ al BEI.

Procesul de reabilitare, vizând 433 de blocuri cu 25.800 de apartamente, ar urma să se deruleze în intervalul 2013-2015.

"Investiţiile se vor concentra pe îmbunătăţirea eficienţei termice a clădirilor. Proiectul urmează primei faze a programului de eficienţă energetică pentru clădiri de locuit, asumată de Primărie şi finanţată de BEI în 2011", se arată pe site-ul Băncii.

Pentru toate clădirile reabilitate în cadrul programului vor fi obligatorii certificate de performanţă energetică. O verificare independentă a calităţii lucrărilor şi a economiilor la consumul energetic va fi implementată sub supravegherea băncii pentru clădirile incluse în program.

BEI a împrumutat 125 de milioane de euro Primăriei Sector 1 în prima fază a programului de reabilitare termică a blocurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici