Primarul din Baia de Aramă, acuzat că a tăiat o pădure pentru a face un patinoar, a fost condamnat DEFINITIV

Primarul din Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu (PSD), acuzat că a permis unei firme pe care a administrat-o tăierea unei păduri pentru a ridica pe terenul rămas un cartier de locuinţe sociale, un patinoar sau o pârtie de schi, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

2969 afișări
Imaginea articolului Primarul din Baia de Aramă, acuzat că a tăiat o pădure pentru a face un patinoar, a fost condamnat DEFINITIV

Primarul din Baia de Aramă, acuzat că a tăiat o pădure pentru a face un patinoar, a fost condamnat DEFINITIV

Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu (PSD), a fost trimis în judecată în luna octombrie 2016, când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi l-au acuzat de instigare la tăiere de arbori din fondul forestier naţional, instigare la furt de arbori din fondul forestier naţional şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Alături de primar au fost trimişi în judecată alte patru persoane, precum şi societatea comercială care a tăiat arborii din fondul forestier naţional.

TITLURILE ZILEI

În primă instanţă, Tribunalul Mehedinţi a dispus, în 2017, condamnarea edilului la patru ani de închisoare, hotărârea fiind atacată.

Marţi, Curtea de Apel Craiova a stabilit sentinţa definitivă, fiind redusă pedeapsa, astfel că Rafael Dunărinţu a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Cercetările au fost efectuate de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi care au stabilit că edilul ar fi dispus ca firma la care fusese administrator din anul 2004, de la înfiinţare, până în 2012, când devenise primar al oraşului, să taie ilegal, fără autorizaţie de exploatare emisă de Ocolul Silvic, arborii din pădurea publică a oraşului Baia de Aramă, în valoare de 39.108,45 lei. Lemnul ar fi fost vândut ulterior către o altă societate comercială, în baza unor avize de însoţire a mărfii false, în privinţa sortimentelor de lemn, potrivit informaţiilor din rechizitoriu.

„Terenul pe care s-a realizat defrişarea se află în intravilanul oraşului şi era încadrat în categoria de folosinţă «teren forestier», fiind supus respectării regimului silvic. Ca motivaţie infracţională se reţine faptul că primarul dorea demararea unor proiecte de amenajare pe acel teren a unui cartier de locuinţe sociale sau, după caz, a unui patinoar, parc sau a unei pârtii de schi”, potrivit unui comunicat al SJA Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici