#Colectiv. Principesa Margareta: Să ne aducem aminte de victimele incendiului şi să le păstrăm vie memoria

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj la împlinirea unui an de la tragedia din clubul Colectiv, îndemnând la păstrarea vie a memoriei victimelor şi la respectarea, atât a darului vieţii, cât şi a oamenilor din jurul nostru.

434 afișări
Imaginea articolului #Colectiv. Principesa Margareta: Să ne aducem aminte de victimele incendiului şi să le păstrăm vie memoria

Principesa Margareta: Să ne aducem aminte de victimile incendiului şi să le păstrăm vie memoria (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Principesa subliniază importanţa apriecierii vieţii ca "dar de la Dumnezeu", dar şi a respectului faţă de "cel de lângă tine", îndemnând la comuniune sufletească şi de conştiinţă.

"Să ne aducem aminte astăzi de victimile incendiului şi să le păstrăm vie memoria! Să învăţăm din durerea care ne-a unit cât de important este să respecţi pe cel de lângă tine şi darul de la Dumnezeu care este viaţa!", a transmis Principesa Moştenitoare Margareta printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către Secretariatul Regal.

"În urmă cu un an, întreaga societate era îndurerată de tragedia provocată de incendiul de la Clubul Colectiv, din Capitală", aminteşte Principesa, invocând data de 30 octombrie, rămasă întipărită în memoria societăţii.

"Compasiunea şi gândurile Familiei Regale s-au îndreptat atunci către familiile îndoliate şi către cei care luptau, cu mult curaj, să trăiască. A trecut un an de la acest moment tragic, dar comuniunea sufletească şi cea de conştiinţă trebuie să rămână neatinse", a subliniat Custodele Coroanei române.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv (unde avea loc concertul de lansare a celui de-al doilea material discografic al trupei rock Goodbye to Gravity , "Mantras of War"), 64 de persoane au decedat (printre care şi patru din cei cinci membri ai trupei rock). Dintre acestea, 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. 146 de răniţi au fost internaţi în spitalele din Bucureşti după incendiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici