Licu: Rechizitoriul „Caracal”,prea public. În„Colectiv” au dispărut documente din PC-ul procurorului

Bogdan Licu a spus,referitor la mediatizarea dosarelor, că e de neconceput că rechizitoriul în cazul „Caracal” a ajuns în presă, subliniind că el este „exagerat de public”, şeful interimar al PG adăugând şi că actul de sesizare a instanţei în cazul „Colectiv”a dispărut din calculatorul procurorului.

2426 afișări
Imaginea articolului Licu: Rechizitoriul „Caracal”,prea public. În„Colectiv” au dispărut documente din PC-ul procurorului
„Rechizitoriul (în cazul „Caracal” - n. red.) este public, poate exagerat de public. Eu nu ştiu cum a ajuns acest rechizitoriu în mass-media, ceea ce este de neconceput. În cazul „Colectiv”, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanţă au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. M-am sesizat din oficiu şi am dispus constituirea unui dosar penal care a fost închis, nu ştiu din ce considerente. Nu este posibil şi nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. (...) Eu, personal, nu am dat niciodată un document dintr-un dosar penal la presă, asta nu înseamnă că nu comunicăm cu ei. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze”, a explicat Bogdan Licu, luni, la interviu susţinut la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de prim-procuror adjunct al procurorului general.
 
Licu a mai spus că mediatizarea dosarului „Caracal” i-a depăşit pe toţi angajaţii Ministerului Public.
 
„Am spus la un moment dat că după soluţionarea acestui caz va trebui să ne întâlnim cu toţii: procurori, specialişti în comunicare, reprezentanţi ai mass-media, şi să tragem nişte învăţăminte. Nu putem spoune că nu au fost sincome în comunicare. Nu au fost de rea credinţă. A fost un caz a cărui amploare, a cărui mediatizare, a cărui expunere ne-a depăşit pe toţi. Este un caz unic în istoria post decembristă a României. Acest dosar a născut discuţii şi sub aspectul competenţei. Unii spuneau că ar fi de omor, alţii că ar fi de crimă organizată. În realitate, era şi de omor şi de crimă organizată. A fost o cauză complexă în care nu ar fi fost rău ca, de la bun început, legea să permită să implici, pe lângă procurorii DIICOT, procurori criminalişti. Legea nu eprmite în acest moment acest lucru şi de aceea am formulat o propunere de modificare legislativă”, a mai spus sursa menţionată.
 
Actualul procuror şef interimar al Parchetului General, Bogdan Licu, a susţinut, luni dimineaţa, la sediul Ministerului Justiţiei, interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general, care va fi organizat de o comisie a Ministerului Justiţiei, el fiind singurul candidat pentru această funcţie.
 
În prezent, Bogdan Licu ocupă funcţia de şef interimar al Ministerului Public, din luna aprilie 2019. La acel moment, procuror-şef plin, Augustin Lazăr, şi-a încheiat mandatul şi s-a pensionat. Lazăr a plecat de la PG în plin scandal legat de activitatea sa de procuror din perioada comunismului. El ar fi a respins eliberarea înainte de termen din Penitenciarul de la Aiud a disidentului Iulius Filip.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici