Programul de proiectare şi execuţie de lucrări la imobile cu risc seismic ridicat include 67 clădiri

Programul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de intervenţie pentru 67 de clădiri cu risc seismic ridicat, cu bulină roşie, situate în Bucureşti, Câmpina, Tulcea, Covasna, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Suceava şi Târgu-Mureş, finanţat cu 5 milioane de lei, a fost aprobat, joi, de Guvern.

294 afișări
Imaginea articolului Programul de proiectare şi execuţie de lucrări la imobile cu risc seismic ridicat include 67 clădiri

Programul de proiectare şi execuţie de lucrări la imobile cu risc seismic ridicat include 67 clădiri (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Guvernul a aprobat programul de acţiuni pentru 2015 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţe multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public (clădirile cu bulină roşie). În cadrul acestui program guvernamental, în acest an, au fost incluse 67 de clădiri, construite înainte de 1977, dintre care 48 sunt situate în Bucureşti, celelalte fiind în Câmpina, Tulcea, Covasna, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş. La 25 dintre aceste clădiri (1.069 de apartamente), vor fi executate lucrări de intervenţie, iar pentru 42 de clădiri (2.108 de apartamente) va fi elaborată documentaţia tehnico-economică", se arată într-un comunicat.

Prin Legea bugetului de stat au fost alocate 5 milioane de lei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru finanţarea acestui program.

Ministerul elaborează programul anual în baza propunerilor fundamentate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comitetul Municipal Bucureşti, respectiv comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici