PSD, atac la Augustin Lazăr pentru că tolerează absenţele de la audieri ale soţiei preşedintelui, iar la schimb primeşte menţinerea în funcţie

PSD critică, miercuri, pe Facebook, absenţa de la audierile de la PG a soţiei preşedintelui, Carmen Iohannis, spunând că Augustin Lazăr nu este revocat, dar la schimb tolerează aceste absenţe, toţi crezându-se mai presupus de lege.

626 afișări
Imaginea articolului PSD, atac la Augustin Lazăr pentru că tolerează absenţele de la audieri ale soţiei preşedintelui, iar la schimb primeşte menţinerea în funcţie

PSD, atac la Augustin Lazăr pentru că tolerează absenţele de la audieri ale soţiei preşedintelui, iar la schimb primeşte menţinerea în funcţie

"Augustin Lazăr e şeful Parchetului care tolerează absenţele de la audieri ale soţiei prezidenţiale. La schimb, Iohannis refuză revocarea lui Lazăr. Şi soţia, şi Lazăr, şi Iohannis se cred deasupra legii şi a Constituţiei. (Dovada că Augustin Lazăr a semnat clasarea dosarului lui Klaus Iohannis", scrie într-o postare pe Facebook, pe pagina PSD.

Social democraţii fac trimitere şi la informaţiile făcute publice de Antena 3, potrivit cărora Augustin Lazăr a semnat, în 2014, după alegerile prezidenţiale, o ordonanţă în care se face referire la dispunerea clasării unui dosar în care era vizat Klaus Iohannis. Lazăr era la acea vreme procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Augustin Lazăr a reacţionat la aceste dezvăluiri, spunând că se lansează informaţii false şi calomnioase "În realitate, soluţia a fost dată de către procurorul de caz prin ordonanţă, iar ulterior soluţia a fost comunicată reclamantului printr-o adresă semnată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia", se arată într-un comunicat de presă.

Carmen Iohannis, al cărei nume apare într-un dosar deschis, la Parchetul General, ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu, a refuzat de două ori să se prezinte la audieri. A doua oară, apărătorul acesteia a prezentat şi un certificat medical din care rezultă că soţia preşedintelui nu se poate veni în faţa procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici