PSD, după ce şeful statului l-a acuzat că nu-i pasă decât de Dragnea: E supărat că României îi merge bine

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis ”e supărat că României îi merge bine”. ”Chiar în ziua în care INS anunţă oficial că România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, de 5%, Iohannis pretinde că guvernarea PSD nu ar fi făcut nimic bun”, arată social-democraţii.

441 afișări
Imaginea articolului PSD, după ce şeful statului l-a acuzat că nu-i pasă decât de Dragnea: E supărat că României îi merge bine

PSD, după ce şeful statului l-a acuzat că nu-i pasă decât de Dragnea: E supărat că României îi merge bine

”Iohannis e supărat că României îi merge bine! Iohannis nu poate să facă diferenţa dintre un succes al românilor şi interesul său electoral. Chiar în ziua în care INS anunţă oficial că România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, de 5%, Iohannis pretinde că guvernarea PSD nu ar fi făcut nimic bun”, se arată într-un comunicat de presă al PSD remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis ”mai uită sau ignoră” şi faptul că PSD si-a exprimat public sprijinul faţă de referendum.

”În mod fals, încearcă să inducă ideea că sunt două feluri de români: unii care ar susţine şi unii care n-ar susţine lupta anticorupţie. În realitate toţi românii sunt de acord cu lupta anticorupţie, atât timp cât sunt respectate drepturile fundamentale ale omului. Ştirea reală a zilei este că România reuşeşte să obţină o creştere economică de 3 ori mai mare decât media Uniunii Europene! Este un rezultat al bunei guvernări care dă speranţe oamenilor că viaţa lor se va îmbunătăţi în următoarea perioadă. Aşa cum în anii precedenţi PSD a mărit pensiile şi salariile, tot aşa vom lua măsuri ca roadele acestei creşteri economice să se regăsească şi de acum înainte, în viaţa şi buzunarele românilor”, se mai arată în comunicat.

Social-democraţii mai susţin că o temă reală care ar fi trebuit supusă referendumului este creşterea salariului minim pe economie.

”În urma unui astfel de scrutin ar înţelege şi PNL că majorarea salariului minim este esenţială pentru milioane de români şi nu se poate afirma niciodată că această măsură este antisocială şi antieconomică, aşa cum afirmă liberalii lui Orban. În ceea ce priveşte remanierea guvernamentală, miniştrii PSD care candidează la alegerile pentru Parlamentul European, au avut un comportament onest faţă de cetăţeni şi au evitat să amestece acţiunile guvernamentale cu cele de campanie. În loc să critice PSD pentru acest lucru, Iohannis ar fi trebuit el însuşi să nu folosească funcţia prezidenţială pentru a crea un avantaj electoral PNL”, se mai arată în comunicat.

Reacţia social-democraţilor vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, PSD, într-o conferinţă de presă, că lucrează de doi ani şi jumătate pentru ca liderul partidului, Liviu Dragnea, să scape de justiţie, precizând că social democraţii au produs cea mai slabă guvernare de după Revoluţie. De asemenea, şeful statului a anunţat că a trimis în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici