PSD îşi apără Bugetul. Temele partidului se regăsesc în program

PSD susţine că a reuşit să includă în proiectul de buget sumele necesare pentru atingerea principalelor obiective politice pe care şi le-a propus, printre care creşterea veniturilor pentru jumătate din populaţia României şi asigurarea protecţiei sociale pentru cele mai vulnerabile categorii.

248 afișări
Imaginea articolului PSD îşi apără Bugetul. Temele partidului se regăsesc în program

Protecţia socială pentru cei defavorizaţi, temă marca PSD

Alte obiective sunt, conform unui comunicat, alocarea celui mai mare buget pentru investiţiile publice, precum şi creşterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătăţii pentru combaterea pandemiei şi pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

Toţi copiii din România vor beneficia de o alocaţie majorată în noul an, concomitent cu creşterea veniturilor pentru toţi pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie, alimente şi medicamente. Mai mult, 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniţi de Guvern pentru plata facturilor la energie, susţine PSD.

Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor şi ale unor categorii de personal medical.

În acelaşi timp, s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiţii, cu o creştere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.

Nu în ultimul rând, sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creştere cu 7% faţă de anul curent.

Proiectul de buget mai conţine sumele necesare pentru finanţarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare.

Printre acestea amintim schemele ajutor de stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru susţinerea turismului şi industriei ospitalităţii sau compensarea pierderilor suferite de TAROM şi CFR Călători din cauza pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
buget,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici