RADET vrea servicii de asistenţă şi consultanţă juridică pentru reorganizare

RADET vrea să contracteze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru reorganizarea regiei în societate şi realizarea fuziunii cu societatea rezultată din divizarea ELCEN, potrivit unui proiect ce va fi discutat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

345 afișări
Imaginea articolului RADET vrea servicii de asistenţă şi consultanţă juridică pentru reorganizare

RADET vrea servicii de asistenţă şi consultanţă juridică pentru reorganizare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, se arată că, "întrucât realizarea planului de reorganizare a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RADET) în societate, delegarea serviciului de câtre Municipiul Bucureşti către noua societate şi fuziunea noii societăţi cu societatea care va rezulta din divizarea ELCEN (Electrocentrale Bucureşti, n.r.) presupun expertiză juridică ce excede competenţele specifice ale departamenului de specialiate care funcţionează în cadrul regiei, este necesară achiziţionarea unor servicii de asistenţă şi consultanţă jurică".

În 29 noiembrie anul trecut, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termică a Capitalei prin preluarea ELCEN de către municipalitate, iniţiat de primarul Sorin Oprescu şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Serviciul vizează producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizată cu energie termică.

Memorandumul a fost avizat de ministrul Finanţelor Publice şi, în 27 martie, Guvernul a aprobat, tot prin memorandum, comasarea RADET cu ELCEN, astfel încât activităţile de producţie şi distribuiţie să fie integrate.

Urmare a acestui proces, datoriile RADET la ELCEN vor fi stinse.

ELCEN este controlată de compania de stat Termoelectrica, iar RADET funcţionează în subordinea Primăriei Capitalei.

După şedinţa de Guvern, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, pe 27 martie, că procesul de comasare al RADET cu ELCEN va dura 18 luni, potrivit specialiştilor, dar că el promite "în mod solemn" că această perioadă va fi redusă la jumătate, pentru ca efectele benefice prognozate să fie resimţite din iarna următoare.

"Specialiştii vorbesc de un an - un an şi ceva, vorbesc de 18 luni aproape. Eu promit în mod solemn că vom înjumătăţi acest termen, pentru că important este ca efectele să se vadă în iarna care urmează", spunea, la sfârşitul lunii martie, Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici