Reacţia Patriarhiei după scandalul de la mănăstirea din Hunedoara / Doi bărbaţi au fost agresaţi de enoriaşi după ce au încercat să filmeze o slujbă ce avea loc în incinta mănăstirii

„Am putut vedea cu toţii într-o înregistrare două persoane care descind la mănăstire cu telefoanelele „armate” pentru a vâna posibile ilegalitaţi ecleziastice pe vremea stării de alertă. Persoane aprioric agresive care îşi înregistrau cu voluptate preludiul invadării unei biserici de mănăstire în care se rugau nişte oameni”, spun reprezentaţii Patriarhiei.

2215 afișări
Imaginea articolului Reacţia Patriarhiei după scandalul de la mănăstirea din Hunedoara / Doi bărbaţi au fost agresaţi de enoriaşi după ce au încercat să filmeze o slujbă ce avea loc în incinta mănăstirii

Reacţia Patriarhiei după scandalul de la mănăstirea din Hunedoara, unde doi bărbaţi au fost agresaţi de enoriaşi după ce au încercat să filmeze o slujbă ce avea loc în incinta mănăstirii

„În legătură cu incidentul recent provocat în incinta unei mănăstiri din Hunedoara...
 
Am putut vedea cu toţii într-o înregistrare difuzată astăzi două persoane care descind la mănăstire cu telefoanelele „armate” pentru a vâna posibile ilegalitaţi ecleziastice pe vremea stării de alertă. Persoane aprioric agresive care îşi înregistrau cu voluptate preludiul invadării unei biserici de mănăstire în care se rugau nişte oameni.
 
Fiind vorba de o mănăstire, în ea trăieşte o comunitate asemenea unei familii care are o viaţă în comun şi care participă împreună la numeroasele slujbe care se fac acolo, cel mai adesea exlusiv pentru comunitatea respectivă. Fireşte, actualmente, cu păstrarea regulii distanţării sanitare.
 
Oficierea slujbei în biserica acelei mănăstiri în condiţiile actualei stări de alertă va trebui, desigur, verificată la rândul ei de autorităţi pentru a se constata dacă actualele reglementări au fost respectate.
 
Există şi ceremonii religioase care se pot desfăşura acum în biserici, în prezenţa unui număr limitat de persoane. Persoane care nu ar trebui agresate de indivizi cu accese patologice de furie şi ură. Fie ele şi antiecleziastice.
 
Înţelegem că, nedorind să participe la slujbă, ci doar să o tulbure, invitaţi din acest motiv în mod foarte insistent să părăsească mănăstirea, cei doi agresori au ales să meargă la spital pentru a se declara, tot ei, maltrataţi. Autorităţile vor comunica rezultatul revelator al anchetei”, se arată în comunicatul Patriarhiei.
 
Duminică, doi bărbaţi din Petroşani au fost agresaţi de enoriaşi la Mănăstirea Jieţ din judeţul Hunedoara, după ce s-au certat cu călugăriţele. Pe lângă cercetările referitoare la bătaie, Poliţia verifică şi dacă slujba s-a ţinut cu respectarea restricţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici