RECENSĂMÂNT 2012: Harta marilor oraşe din România care au pierdut cei mai mulţi locuitori în ultimii 10 ani

Populaţia stabilă recenzată a României a scăzut în ultimii 10 ani cu peste 2,6 milioane de persoane, ajungând în prezent la 19.043.767 de persoane. Acesta este cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii 35 de ani, conform datelor preliminare ale celui mai recent recensământ realizat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS).

2816 afișări
Imaginea articolului RECENSĂMÂNT 2012: Harta marilor oraşe din România care au pierdut cei mai mulţi locuitori în ultimii 10 ani

RECENSĂMÂNT 2012: Harta marilor oraşe din România care au pierdut cei mai mulţi locuitori în ultimii 10 ani (Imagine: Shutterstock)

Cele mai mari oraşe ale ţării afectate de această scădere, mai exact municipiile reşedinţă de judeţ, au fost Galaţi, Dolj, Iaşi, Braşov şi Constanţa. În total, doar la nivelul acestora, populaţia stabilă recenzată a scăzut cu 296.384 de locuitori, aproape de două ori cât întreaga populaţie recenzată, în 2012, a municipiului Piteşti.

Contactaţi de gândul, reprezentanţii administraţiilor locale ale unora dintre cele mai mari oraşe din ţară la nivelul cărora s-a înregistrat o scădere masivă a numărului de locuitori susţin că de vină pentru aceste rezultate este sărăcia, nu lipsa atragerii unor investitori care să creeze noi locuri de muncă în regiunile respective.

Peste 67.600 de gălăţeni şi-au părăsit oraşul în ultimul deceniu

Populaţia stabilă recenzată a municipiului Galaţi a înregistrat în ultimul deceniu cea mai mare scădere a numărului de locuitori, la nivel naţional -67.657 de locuitori - aceasta ajungând de la 298.861 persoane, la recensământului realizat în 2002, la 231.204 persoane.

Principalele cauze care au dus la scăderea numărului gălăţenilor au fost, conform reprezentanţilor primăriei locale, plecarea lor în străinătate, rata mică a natalităţii şi mutarea unora dintre locuitori în zonele rurale. "Galaţiul este un oraş industrial care a prins contur odată cu apariţia combinatului siderurgic. Cei care s-au angajat de tineri în combinat au ieşit acum la pensie şi s-au întors la ţară", a declarat pentru gândul Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Galaţi.

Citeşte mai multe despre oraşele din România care au pierdut cei mai mulţi locuitori în ultimii 10 ani pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici