REFERENDUM 2012: Aproape 3.000 de turişti au votat la Buşteni, Sinaia şi Azuga

Aproape 3.000 de turişti au votat, duminică, pe liste suplimentare, în staţiunile Buşteni, Sinaia şi Azuga, în primele cinci ore de la deschiderea urnelor, Sinaia fiind singura localitate din Prahova în care a fost înfiinţată o secţie de votare în plus comparativ cu alegerile locale din 10 iunie.

220 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012: Aproape 3.000 de turişti au votat la Buşteni, Sinaia şi Azuga

Aproape 3.000 de turişti au votat la Buşteni, Sinaia şi Azuga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor PNL Sinaia, organizaţie care are membri în birourile electorale ale tuturor celor 11 secţii de votare din Sinaia, aproximativ 1.200 de persoane au votat, duminică, în primele cinci ore de la deschiderea secţiilor de votare din staţiune, pe liste suplimentare.

Cei mai mulţi dintre turiştii care şi-au exprimat opţiunea la REFERENDUM la Sinaia au mers la secţia de votare amenajată în incinta Şcolii "George Enescu", situată în centrul staţiunii, în apropierea marilor hoteluri din staţiune. De altfel, această secţie de votare nu a fost deschisă la alegerile locale, ci a fost înfiinţată special pentru REFERENDUM, potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova.

Conform reprezentanţilor Prefecturi, la Azuga şi Buşteni nu au fost înfiinţate secţii de votare noi faţă de alegerile locale, însă a fost suplimentat numărul cabinelor de vot în acele secţii în care autorităţile se aşteaptă ca mulţi turişti să vină să voteze pe liste suplimentare.

Astfel, la Azuga peste 362 de persoane au votat pe liste suplimentare, în timp ce la Buşteni au votat 1.425 de turişti, în primele cinci ore de la deschiderea secţiilor de votare, a declarat corespondentului MEDIAFAX Rareş Enescu, director de campanie al PSD Prahova.

În judeţul Prahova pentru referendum au fost înfiinţate 615 secţii de votare. Conform listelor electorale permanente. numărul persoanelor cu drept de vot în judeţul Prahova estede 683.289. În Prahova au fost primite 751.274 de buletine de vot şi 3.075 de ştampile.

Potrivit purtătorului de cuvânt Centrului Judeţean de Comunicare Prahova, Raluca Brezeanu, până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost înregistrate plângeri privind încălcări ale legislaţiei electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici