Registrul Auto Român organizează licitaţie pentru realizarea plăcuţelor pentru autovehicule

La recomandarea Consiliului Concurenţei de a evita un monopol, Registrul Auto Român organizează o licitaţie pentru realizarea plăcuţelor pentru autovehicule.

1647 afișări
Imaginea articolului Registrul Auto Român organizează licitaţie pentru realizarea plăcuţelor pentru autovehicule

Registrul Auto Român organizează licitaţie pentru realizarea plăcuţelor pentru autovehicule

Consiliul Concurenţei a recomandat Registrului Auto Român (RAR) să evite crearea unui monopol în ceea ce priveşte realizarea plăcuţelor care conţin dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculelor de transport. Ca urmare, RAR a demarat noua procedură de selecţie a producătorilor acestui tip de plăcuţe.

Realizarea plăcuţelor care conţin dimensiunile şi masele maxime autorizate pentru vehicule de transport rutier de peste 7,5 tone se realizează în România conform normelor europene (Directiva (CE) 96/53/CE, Regulamentului UE 19/2011) şi a prevederilor naţionale de aplicare a acestora.

În perioada 2013-2015, ulterior implementării în România a normativelor europene menţionate anterior, RAR a organizat o procedură de achiziţie publică, în urma căreia a fost desemnată câştigătoare asocierea SC Marad Concept SRL - SC Vesta Investment SRL.

După anul 2015, contractul de colaborare cu asocierea nu a mai fost prelungit, în contextul în care majoritatea vehiculelor din România erau deja echipate cu respectivele plăcuţe, iar vehiculele noi erau echipate din fabrică de către producătorii auto.
Cu toate acestea, au rămas unele vehicule care nu se aliniaseră încă normelor şi care au solicitat, în continuare, aceste dotări de la SC Marad Concept SRL.

În cursul acestui an, Consiliul Concurenţei a primit o sesizare referitoare la faptul că doar o companie, SC Marad Concept SRL, realizează aceste plăcuţe care conţin dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculelor utilizate de firmele de transport sau de operatorii de transport rutier din România.

Ca urmare a discuţiilor purtate de autoritatea de concurenţă cu reprezentanţii RAR, a fost demarată o nouă procedură de selecţie, având la bază aceleaşi cerinţe tehnice şi administrative cu cele stabilite la procedura organizată în anul 2013, fără ca preţul să mai constituie una dintre condiţiile care să fie luate în calcul, existând astfel posibilitatea ca mai multe oferte să fie declarate conforme, iar ofertanţii să fie nominalizaţi de RAR ca producători autorizaţi de astfel de plăcuţe.

Perioada de depunere a posibilelor oferte este până la data de 10 septembrie 2022, pe site-ul RAR fiind prezentate şi criteriile tehnice care trebuie îndeplinite de către ofertanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici