Repartizarea impozitului pe venit pentru echilibrarea bugetelor: Sectorul 3 va primi cei mai mulţi bani, Sectorul 1, suma cea mai mică

Consilierii generali ai Capitalei vor discuta vineri, proiectul de hotărâre pentru repartizarea sumei de 79.067.000 de lei din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor sectoarelor, Sectorul 3 urmând să primească cea mai mare sumă, iar Sectorul 1, cea mai mică.

239 afișări
Imaginea articolului Repartizarea impozitului pe venit pentru echilibrarea bugetelor: Sectorul 3 va primi cei mai mulţi bani, Sectorul 1, suma cea mai mică

Repartizarea impozitului pe venit pentru echilibrarea bugetelor: Sectorul 3 va primi cei mai mulţi bani, Sectorul 1, suma cea mai mică (ImagineOvidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre, sumele repartizate sectoarelor vor fi folosite pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură din acest an, care necesită cofinanţare locală, dar şi pentru plata arieratelor.

Astfel, Sectorul 2 ar putea primi 14.351.000 de lei, administraţia publică a Sectorului 4 - 12.311.000 de lei, Sectorul 5 - 11.385.000 de lei, iar Sectorul 6 - 15.711.000 de lei.

Cea mai mare sumă, de 16.137.000 de lei, a fost repartizată Sectorului 3, în timp ce reprezentanţii autorităţii locale a Sectorului 1 vor primi 9.172.000 de lei, conform proiectului.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, propunerea de repartizare a urmat criteriul numărului de locuitori din fiecare sector.

În document se arată, însă, că reprezentantul Sectorului 6 nu a fost de acord cu acest criteriu, la întâlnirea care a avut loc între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai sectoarelor Capitalei, iar cel al Sectorului 5 "deşi a fost convocat în mod repetat, nu a participat la întâlnire".

"Numărul de locuitori ai sectoarelor luat în calcul la determinarea sumei pe fiecare sector în parte este cel afişat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică într-un comunicat de presă ca urmare a rezultatelor provizorii ale recensământului populaţiei şi locuinţelor din 20 octombrie 2011", se arată în raport.

Capitala va avea în acest an un buget de 4,52 miliarde de lei, acesta urmând să fie supus aprobării consilierilor generali, tot în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici