REPORTAJ - Cum petreceau parlamentarii ziua copilului: în costum de pionieri, fără televizor, la joacă pe maidan

Parlamentari contactaţi de MEDIAFAX îşi amintesc că, în copilărie, sărbătoreau 1 Iunie ca pionieri, fără televizor, jucându-se "pe maidan", iar acum îi îndeamnă pe copii să îşi asculte părinţii şi să îşi aleagă modele corecte în viaţă.

1093 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Cum petreceau parlamentarii ziua copilului: în costum de pionieri, fără televizor, la joacă pe maidan

REPORTAJ - Cum petreceau parlamentarii ziua copilului: în costum de pionieri, fără televizor, la joacă pe maidan (Imagine: www.fototeca.iiccr.ro)

Deputatul PDL Raluca Turcan a relatat că în copilărie se bucura de festivităţile organizate la grădiniţă, apoi la şcoală, adăugând că, după absolvirea facultăţii, începând cu primul ei salariu, face anual cadouri copiilor din şcoli şi din grădiniţe.

"O bună perioadă de timp, în copilărie, mă bucuram de momentele organizate la grădiniţă sau la şcoală. Ulterior, când am mai crescut, mă bucuram de cadourile de la părinţi. Ei chiar şi acum îmi fac cadouri, îmi oferă mici atenţii, pentru că sunt copilul lor. Şi eu, la rândul meu, fac cadouri altor copii. De când am terminat facultatea, începând cu prima leafă, anual îmi aleg o grădiniţă sau o clasă dintr-o şcoală, în funcţie de buget, şi le ofer cadouri. Aşadar, fac acest lucru încă înainte de a intra în politică", a declarat Raluca Turcan pentru MEDIAFAX.

Ea le urează copiilor "să fie sănătoşi, să asculte de părinţi şi de dascăli, fiindcă le vor binele, şi, în general, să se bucure de cei care îi îndrăgesc şi să înveţe bine - în acest fel, au mult mai multe uşi deschise în viaţă".

Deputatul PSD Victor Socaciu îşi aminteşte mai ales de ciocolatele şi sucul de lămâie şi de portocale primite în dar.

"Beam suc de lămâie şi de portocale şi mâncam ciocolăţică «ROM» la 1,5 lei, ţin minte şi acum - era o tabletă minusculă cu lapte. Eram mândru de statutul de pionier; ţin minte că am fost făcut chiar de 1 Iunie, printre primii din clasă - eram o grupă de 5 elevi", a relatat pentru MEDIAFAX Victor Socaciu.

Deputatul PSD le transmite copiilor "să asculte de părinţi, să îi iubească şi să îi respecte".

"1 Iunie este dorinţa părinţilor de a-şi manifesta dragostea faţă de copii. Pentru părinţi, este mereu 1 Iunie", a mai spus el.

Pe de altă parte, deputatul PNL Ludovic Orban spune că nu îşi aminteşte să fi sărbătorit 1 Iunie în copilărie.

"Nu-mi amintesc să fi sărbătorit în vreun fel ziua de 1 Iunie. Mă comportam normal, ca în restul anului", a declarat el.

Orban îi îndeamnă pe copii "să înveţe, să fie serioşi, să îşi aleagă modele corecte".

"Copiii au lumea lor, nu merită să le-o stricăm noi, politicienii, cu demagogia noastră", a încheiat liberalul.

Deputatul PDL Mihai Surpăţeanu îşi aminteşte că, deşi a crescut fără televizor, a avut o copilărie fericită în Craiova.

"Am avut o copilărie fericită. În Craiova, eram o mână de copii care nu aveam televizor şi mai toată ziua stăteam pe maidan, la furat de fructe. Nu eram la fel de pervertiţi, eram mai cinstit educaţi. Apoi, am fost pionieri. Nu ştiam noi toate implicaţiile acestei stări, în care eram definiţi ca viitori tineri UTC-işti, dar ne plăcea cravata la gât", a declarat Surpăţeanu.

El le-a urat copiilor de astăzi "să se bucure de cei dragi, să-şi iubească părinţii, să stea mai mult în aer liber, să lase computerele, că o să aibă destul de lucrat pe ele în perioada următoare, şi să se bucure în fiecare zi de mamă, tată, fraţi, surori, că, după aceea, vine o perioadă dificilă, cu multe responsabilităţi".

(Material realizat de Valentin Busuioc, valentin.busuioc@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici