Reportaj "România, te iubesc!": Ce fac azi foştii aurolaci ai tranziţiei, acei copii filmaţi în anii '90 cu punga de aurolac la gură - VIDEO

"România, te iubesc!" a coborât să filmeze viaţa de sub pământ. Echipa i-a căutat şi pe foştii aurolaci ai tranziţiei, acei copii filmaţi în anii '90 cu punga de aurolac la gură. Vedem unde şi cum au ajuns Augustin, Emanuel, Ionuţ şi Cristina.

2907 afișări
Imaginea articolului Reportaj "România, te iubesc!": Ce fac azi foştii aurolaci ai tranziţiei, acei copii filmaţi în anii '90 cu punga de aurolac la gură - VIDEO

Reportaj "România, te iubesc!": Ce fac azi foştii aurolaci ai tranziţiei, acei copii filmaţi în anii '90 cu punga de aurolac la gură - VIDEO

Piaţa Victoriei, vis a vis de Guvern. Iată una dintre porţile de intrare într-o realitate paralelă. Cristina este ghidul nostru în oraşul subteran. Un canal infect, cu un aer greu care îţi strânge stomacul. Cele câteva cearşafuri murdare şi aparatură veche adunată de prin tomberoane crează iluzia de casă.

Cristina trece des pe aici. Tatăl ei a murit, iar cu mama care şi-a făcut o altă familie nu mai păstrează legătura. Prin experienţe similare trec mai toţi copiii instituţionalizaţi, pe care legea îi protejează doar până la majorat. Din momentul în care devin maturi sunt doar nişte numere.

Este mandră că numele său figurează în cea mai mare bază de date de film din lume, după ce a fost protagonista unui documentar, în 1998. O casă de producţie a filmat-o cum trăia la metrou împreună cu alţi copii. În grupul lor, Cristina era şefa.

Documentarul a câştigat marele trofeu la un Festival Internaţional de Film. Milioane de străini au fost impresionaţi de povestea aurolacilor din România. Pe langă performanţa actoricească, Cristina se mai laudă cu ceva. Este singura dintre puţinele femei de pe stradă, căsătorită cu acte. S-a măritat cu Ionel "pe 31, într-o toamnă" şi nu poate uita că au primit atunci 200 de euro, ajutor ca tineri însuraţei. Iată-l şi pe Ionel într-o scenă de zi cu zi. Este prins de poliţie pentru că se droga, iar soţia îl îmbărbătează.

Încercarea poliţiei de a o lua şi pe Cristina la secţie eşuează. Iar când vine poliţia, toţi se retrag în canal, singura soluţie pe timp de iarnă, indiferent de zonă.

Citeşte continuarea reportajului pe stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici