REPORTAJ ZF: Cazul Spitalului Judeţean din Ploieşti arată eşecul sistemului sanitar. „Sunt atâtea probleme, încât dacă stăm să le discutăm, terminăm poimâine“

Doar faţada s-a schimbat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate cu peste 1.000 de paturi şi cu un buget de 30 mil. euro, acolo unde se perpetuează acelaşi model de organizare şi management de zeci de ani.

615 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ ZF: Cazul Spitalului Judeţean din Ploieşti arată eşecul sistemului sanitar. „Sunt atâtea probleme, încât dacă stăm să le discutăm, terminăm poimâine“

REPORTAJ ZF: Cazul Spitalului Judeţean din Ploieşti arată eşecul sistemului sanitar. „Sunt atâtea probleme, încât dacă stăm să le discutăm, terminăm poimâine“

 Pereţii crăpaţi şi cu mucegai, lifturile ve­chi, aceleaşi tărgi şi scaune rupte pentru pa­cienţi, holuri întunecate şi aglomerate de pa­cienţi şi însoţitori, câinii din curtea spitalului, ves­tiarele murdare şi cu miros neplăcut ara­tă imaginea celui mai mare spital din judeţul Prahova, situat la doar o oră de Capitală.

Spitalul Judeţean din Ploieşti, care a ajuns în centrul atenţiei după semnalul de alarmă tras de Dan Oprea, chirurgul care a denunţat condiţiile improprii în care medicii trebuie să lucreze, arată cel mai bine starea sistemului sanitar, rezistent la orice încercare de reformă.

Situaţia de la Ploieşti denotă lipsa de responsabilitate şi de pârghii în controlul calităţii serviciilor din spitale, unităţi care teoretic răspund în faţa a trei instituţii (Ministerul Sănătăţii, Casa de Sănătate şi Consiliul Judeţean), fără ca vreuna din acestea să aibă dreptul să impună măsuri sau să ia decizii în ceea ce priveşte spitalul.

În cazul acestui spital s-a dovedit că managerul nu a putut să fie schimbat din funcţie deoarece nimeni nu are acest drept (în contractul de management încheiat cu preşedintele consiliului judeţean nu se prevede nicio clauză de suspendare). Managerul spitalului a avut în octom­brie un venit net de 7.000 de lei (1.500 de euro) şi a fost numit de preşedintele consi­liu­lui judeţean, dar nu este clar cine îl demite.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici