Reprezentantul singaporez în procesul lui Silviu Ionescu: Există progrese, sunt moderat optimist

Emisarul special singaporez Anil Kumar Nayar a declarat, marţi, că este moderat optimist în ceea ce priveşte rezolvarea cazului Silviu Ionescu, menţionând ca un aspect pozitiv faptul că are loc un proces în cazul fostului reprezentant român.

103 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul singaporez în procesul lui Silviu Ionescu: Există progrese, sunt moderat optimist

Reprezentantul singaporez în procesul lui Silviu Ionescu: Există progrese, sunt moderat optimist (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am făcut progrese faţă de ultima dată când ne-am întâlnit (în România, în urmă cu câteva luni - n.r.) deoarece s-a ajuns la un proces. Ultima oară eram optimist moderat, rămân optimist moderat, dar mai optimist decât data trecută, vestea bună fiind că facem progrese în demersurile pentru a ne asigura că dreptatea este făcută", a spus ambasadorul Anil Kumar Nayar.

Întrebat dacă lui Silviu Ionescu i s-ar aplica pedeapasa capitală în Singapore pentru infracţiunile de care este acuzat, aşa cum s-a arătat, marţi, la proces, el a spus că a fost vorba despre o informaţie greşită. "Pentru infracţiunile care i se impută, dacă este găsit vinovat, nu este pedeapsa capitală cea care i se aplică", a declarat emisarul.

Oficialul singaporez a mai spus că va fi vorba de o procedură de durată, anunţând că următoarea înfăţişare în proces va fi în luna octombrie şi că până atunci vor trebui să fie rezolvate o serie de aspecte procedurale.

Întrebat cum comentează faptul că Silviu Ionescu a spus că i s-a mai înscenat în urmă cu trei ani un incident cu un autoturism, oficialul singaporez a precizat doar că nu este nimic nou în declaraţiile fostului reprezentant român.

Emisarul singaporez a mai spus că "cetăţenii şi guvernul din Singapore urmăresc cu mare atenţie acest caz".

Anil Kumar Nayar, care a participat la înfăţişarea de marţi din procesul lui Silviu Ionescu, a susţinut două declaraţii de presă, una pentru jurnalişti străini şi cealaltă pentru ziarişti români.

Întrebat în legătură cu motivele pentru care s-a organizat două conferinţe de presă separate, el a spus că jurnaliştii străini - din Rusia şi Republica Moldova - au fost invitaţi de organizaţia de presă singaporeză pentru a acoperi evenimentul în condiţiile în care presa singaporeză nu a avut corespondent singaporez în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici