Reţeta risipirii banilor din sistemul sanitar. Cum se pierd anual 300 de milioane de euro - VIDEO

300 de milioane de euro se scurg în fiecare an din sistemul sanitar românesc pe internări fictive, aparatură medicală nefolosită şi reţete eliberate pe numele morţilor. Este bilanţul înfiorător făcut de Casa Naţională de Sănătate, pentru un sistem aflat deja în moarte clinică.

464 afișări
Imaginea articolului Reţeta risipirii banilor din sistemul sanitar. Cum se pierd anual 300 de milioane de euro - VIDEO

Reţeta risipirii banilor din sistemul sanitar. Cum se pierd anual 300 de milioane de euro (Imagine: Shutterstock)

Şi care riscă să îşi dea obştescul sfârşit cu acceptul unor medici. Vă demonstrăm, într-o filmare făcută cu camera ascunsă, cât de uşor poţi risipi mii de lei pentru tratarea unor boli închipuite, cu sprijinul cadrelor medicale. Cei implicaţi în acest caz sunt acum în vizorul autorităţilor.


Reteta risipirii banilor. Cum se pierd 300 mil. euro anual din sistemul sanitar, bani cu care s-ar trata 100.000 de bolnavi de cancer VIDEO pe www.incont.ro

Pentru început reporterii Pro TV şi-au testat puterea de convingere la Spitalul Municipal Olteniţa. Le-au spus celor de acolo că deşi nu aveau nicio boală doreau să fie internaţi ca să obţină o săptămână de concediu medical. Reacţia personalului demonstrează că astfel de practici sunt o obişnuinţă.

Internările fictive şi reţetele false sau cele eliberate pentru morţi produc o gaură în bugetul sănătăţii de peste 300 de milioane de euro. De aceşti bani statul ar putea suporta, de exemplu, 100.000 de tratamente pentru bolnavii de cancer, folosind cele mai noi terapii.

Citeşte mai multe despre cum se risipesc anual 300 de milioane de euro în sistemul sanitar pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici