Retragerea ALDE şi majoritatea din CGMB. Primarul Gabriela Firea: Vom avea majoritate formată din consilieri care au conştiinţă

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că la CGMB de marţi că va fi majoritate formată din consilierii generali „care au conştiinţă” şi care vor proiecte benefice pentru Capitală, în contextul retragerii ALDE de la guvernare.

959 afișări
Imaginea articolului Retragerea ALDE şi majoritatea din CGMB. Primarul Gabriela Firea: Vom avea majoritate formată din consilieri care au conştiinţă

Retragerea ALDE afectează şi majoritatea de la CGMB. Primarul Gabriela Firea: Vom avea majoritate formată din consilieri care au conştiinţă

„Am citit îngrijorările cetăţenilor şi a unora dintre dumneavoastră dacă mai avem sau nu majoritate în consiliul general, în consiliul de astazi (marţi, nr.), în urma retragerii ALDE de la guvernare. Repet ce am spus de fiecare dată când au fost crize politice. Datoria mea prin lege, ca primar general, este să aduc în faţa Consiliului proiecte de hotărâri benefice. Aceasta este activitatea mea derivată din lege, dar şi din propria conştiinţă”, a declarat primarul Capitalei, în debutul şedinţei de Consiliu General.

Edilul a subliniat că voturile acordate de consilieri pentru proiectele de pe ordinea de zi nu reprezintă răspunderea primarului. Însă Firea a apreciat că, în trecut, consilierii din opoziţie i-au votat proiectele iniţiate.

„E adevărat, în ultima perioadă, fiind în an electoral, înţeleg că trebuie să se poziţioneze partidele si impotriva primarului care nu are aceeaşi culoare ca ei. Transmit încă o dată: vom avea majoritate în Consiliul General formată din consilierii generali care au conştiinţă, nu doar apartenenţă politică, pentru că proiectele sunt necesare Bucureştiului. Vreau şi eu să văd cine votează împotriva consolidării clădirilor, a investiţiilor din sănătate”, a subliniat Firea.

În CGMB sunt 4 consilieri ALDE.

ALDE a decis luni ieşirea de la guvernare şi o alianţă cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat retragerea din Guvern a miniştrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.

Gabriela Firea: Când intrăm în politică trebuie să fim pregătiţi nu doar pentru succes

Gabriela Firea a declarat, marţi, în contextul deciziei ALDE de a se retrage de la guvernare, că deşi politica este interesantă, are şi momente grele, de aceea toţi trebuie să fie pregătiţi şi pentru eşecuri. Primarul a mai spus că speră să se ajungă la normalitate.

Text articol [details]:
„Politica este interesantă. (...) Mulţi se feresc de politică pentru că sunt şi momente grele. Dar atunci când intrăm în politică trebuie să fim pregătiţi nu doar pentru succes, ci şi pentru momente mai grele. Sperăm să depăşim momentele şi să se ajungă într-o normalitate”, a declarat primarul general la începutul şedinţei de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Firea a subliniat că va fi majoritate în CGMB, formată din consilierii generali „care au conştiinţă” şi care vor proiecte benefice pentru Capitală, în contextul retragerii ALDE de la guvernare.

ALDE a decis luni ieşirea de la guvernare şi o alianţă cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat retragerea din Guvern a miniştrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.

Taguri:
firea,
pmb,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici