BAC 2019 sesiunea de toamnă: Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat au fost publicate/ Când vor fi afişate rezultatele finale

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă 2019 au fost publicate. Tot marţi, liceenii nemulţumiţi de notele obţinute la BAC pot depune contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate sâmbătă, 7 septembrie.

5201 afișări
Imaginea articolului BAC 2019 sesiunea de toamnă: Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat au fost publicate/ Când vor fi afişate rezultatele finale

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă vor fi afişate marţi

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă 2019, respectiv cele de dinainte de contestaţii, au fost publicate. Afişarea primelor rezultate se va face atât în centrele de examen şi online, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

TITLURILE ZILEI

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat, marţi, primele rezultate ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, 21 de candidaţi obţinând medii peste 9, cea mai mare medie fiind 9,78, obţinută de un elev din Târgu Jiu.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, 21 de elevi au obţinut medii peste 9, cea mai mare medie fiind 9,78, obţinută de un elev de la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.


BAC 2019 sesiunea de toamnă: Afişarea rezultatelor


Notele la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2019 au fost publicate, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile absolvenţilor nemulţumiţi de notele obţinute. Acest lucru va fi posibil între orele 12:00 şi 16:00.


Rezultatele finale

Rezultatele finale, respectiv cele de după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.


BAC 2019, sesiunea de toamnă: Când se afişează rezultatele


Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Citeşte şi: BAC 2019. Planurile de viitor ale unui elev de 10: Voi studia la Oxford. Domeniul meu e subdezvoltat în ţară, sunt şanse mici să revin

 

 

SUBIECTE ŞI BAREM SESIUNEA DE TOAMNA LA BACALAUREAT 2019 

Peste 43.500 de absolvenţi s-au înscris pentru a susţine probele, fie pentru că n-au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în vară, fie pentru că au amânat BAC-ul. 


Subiecte Limba şi Literatura Română - uman


Barem Limba şi Literatura Română - uman




 

Subiecte Limba şi Literatura Română - real


Barem Limba şi Literatura Română - real




Rezultate BAC 2019. Notele înregistrate la examenul de Bacalaureat 

La prima sesiune de Bacalaureat 2019, au fost înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Vezi aici SUBIECTELE PRIMEI SESIUNI A  BACALAUREATULUI 2019 


Incidente la BAC 2019

Din cei aproape 14.000 de candidaţi din Capitală care s-au prezentat la proba obligatorie a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat, doi elevi au fost eliminaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.


SUBIECTELE PRIMEI SESIUNI A  BACALAUREATULUI 2019 


Română

Elevii care au susţinut proba de limba română a examenului de Bacalaureat 2019 au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi", de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.


Matematică

Absolvenţii clasei a XII-a, de la profilul Real, au avut de rezolvat la proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat la ultimul subiect, care are gradul cel mai ridicat de dificultate, exerciţii cu derivate şi cu integrale.

La primul subiect, elevii care au susţinut proba la Matematică au avut de rezolvat 6 exerciţii cu ecuaţii, o probabilitate şi de demonstrat că un număr este întreg. Subiectul al II-lea a constat în rezolvarea unor exerciţii pe baza unei matrice şi pe baza unui polinom.

În plus, absolvenţii de la profilul Real au avut de rezolvat la Bacalaureat o serie de exerciţii pe baza unor funcţii.


Istorie

Absolvenţii clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea al Bacalaureatului 2019, un eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu.

La subiectul I, absolvenţii profilului umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantiniu” şi B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea.

Subiectul II a conţinut un set de cerinţe pe baza unui text din volumul „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop.

Subiectul III a constat  în elaborarea unui eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici