România sub ZĂPADĂ. MAI: S-a intervenit pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite/ Autoşenilată, defectată în timp ce încerca să ajungă prin nămeţi la o gravidă / Care este situaţia drumurilor

Circulaţia pe două autostrăzi, tronsoane din 14 drumuri naţionale şi 47 judeţene este oprită, miercuri dimineaţă, din cauza vremii.

2424 afișări
Imaginea articolului România sub ZĂPADĂ. MAI: S-a intervenit pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite/ Autoşenilată, defectată în timp ce încerca să ajungă prin nămeţi la o gravidă / Care este situaţia drumurilor

România sub ZĂPADĂ. Circulaţia pe două autostrăzi şi zeci de drumri este OPRITĂ. Care este situaţia drumurilor

Autoşenilata ISU Teleorman, stricată în timp ce încerca să ajungă prin nămeţi la o gravidă

Pompierii teleormăneni încearcă de câteva ore să ajungă în localitatea Copăceanca, la o femeie gravidă şi la o persoană cu o fractură la mână, însă drumul este blocat de zăpadă, iar autoşenilata care deschidea calea Ambulanţei s-a stricat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat că intervenţia a început în jurul orei 9.00, autoşenilata Detaşamentului Alexandria deschizând drumul prin zăpadă ambulanţei de la Serviciul Judeţean Teleorman.

Pe traseu, autoşenilata s-a defectat, fiind trimis în sprijin un alt utilaj, de la Roşiorii de Vede.

”În localitatea Copaceanca avem o femeie gravidă şi un pacient cu fractură membru superior. A intervenit o ambulanţă SAJ şi ISU cu o autoşenilată încadrată cu trei subofiteri de la Alexandria. Intervenţia va mai dura un pic deoarece autoşenilata de la Detaşamentul de Pompieri Alexandria a suferit anumite defecţiuni tehnice. În sprijin a fost trimisă o altă şenilată care se afla la Detaşamentul de Pompieri Roşiorii de Vede”, a declarat reprezentantul ISU Teleorman.

MAI: S-a intervenit pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite

De la începutul avertizărilor până în prezent reprezentanţii MAI au intervenit pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere şi au avut loc 45 de intervenţii pentru salvarea a 51 de persoane aflate în situaţii cu risc medical.

Potrivit datelor centralizate prezentate, miercuri, de Ministerul Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, în 26 de judeţe şi în municipiul Bucureşti au rămas activate grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, iar în judeţele Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa a fost ridicat nivelul capacităţii operative.

Cele mai dificile situaţii au fost semnalate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Olt, Tulcea, Vrancea, Teleorman.

”De la începutul avertizărilor până în prezent, s-a acţionat pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere şi au avut loc 45 de intervenţii pentru salvarea a 51 de persoane aflate în situaţii cu risc medical”, arată sursa citată.

Din cauza viscolului şi a zăpezii abundente circulaţia rămâne închisă pe autostrăzile A2 şi A4, 27 tronsoane de drumuri naţionale şi 47 de drumuri judeţene.

De asemenea, la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt în continuare semnalate restricţii de tonaj (3,5 - 12 tone).

La nivel naţional este întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 50 de consumatori din localitatea Izbiceni, judeţul Olt.

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, pompieri, jandarmi - cu peste 9.000 de mijloace tehnice sunt în continuare mobilizaţi pentru gestionarea efectelor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase din judeţele pentru care au fost emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

MAI dă ca exemple de intervenţii în ultimele 24 de ore un caz din judeţul Călăraşi, unde în localitatea Sălcioara, pe DN4, un autocamion de intervenţie cu 6 cadre ISU şi utilaje ale autorităţilor locale au intervenit pentru deblocarea a două ambulanţe care au rămas înzăpezite în timp ce se deplasau pentru preluarea a două gravide.

Între localităţile Postăvari şi Popeşti-Leordeni ( Ilfov), pe DN 4, 2 autoturisme cu 6 pasageri au rămas înzăpezite. S-a intervenit cu un utilaj de la CNAIR pentru deblocare.

În judeţul Brăila, între localităţile Victoria şi Bărăganu pe DJ 211B, patru autoturisme cu 7 persoane, dintre care trei 3 copii, nu au mai putut înainta din cauza zăpezii, fiind nevoie de intervenţia unui utilaj de deszăpezire.

De asemenea, trei autovehicule cu 6 persoane au rămas blocate pe un drum forestier din judeţul Buzău, fiind chemat în sprijin un autovehicul de mare tonaj, privat, care a reuşit să le deblocheze.

Drumuri închise şi maşini blocate pe câmp din cauza viscolului în judeţul Vrancea

 Zece maşini au rămas înzăpezite pe un drum judeţean din Vrancea, iar utilajele de deszăpezire încearcă să ajungă la acestea. Două drumuri naţionale şi unul judeţean sunt închise miercuri din cauza sulurilor de zăpadă care s-au format pe carosabil în judeţul Vrancea.

Cel puţin trei utilaje participă la deblocarea celor zece maşini care au rămas înzăpezite pe un drum judeţean din Vrancea, dar în ajutorul lor au venit şi reprezentanţii comunităţilor din zonele învecinate.

Autorităţile au decis să închidă drumul judeţean pe care se află cele zece maşini.

”Sunt 10 maşini înzăpezite pe DJ 202E, între Sihlea şi Obrejiţa. Se intervine cu un utilaj de deszăpezire, dar în scurt timp acolo vor ajunge încă două utilaje. Încă nu avem detalii despre persoanele din maşini, sperăm să ajungem rapid la ele. Drumul judeţean este blocat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Două drumuri naţionale şi unul judeţean sunt închise, miercuri, din cauza sulurilor de zăpadă care s-au format pe carosabil în judeţul Vrancea. Este vorba despre DN2N Bogza-Dumbrăveni, DN23B Ciorăşti-Măicăneşti şi DJ202E Sihlea-Obrejiţa.

Probleme sunt şi pe mai multe drumuri comunale, iar legătura cu localitatea Vintileasca se face doar pe o rută alternativă.

De asemenea, sunt închise patru şcoli şi trei grădiniţe din comunele Sihlea şi Tănăsoaia.

Copii duşi de pompieri la şcoală, după ce microbuzul şcolar nu a putut înainta în zăpadă

Pompierii sibieni au transportat, miercuri dimineaţă, 12 copii dintr-un sat sibian la şcoală, în condiţiile în care microbuzul şcolar nu s-a putut deplasa pe drumul acoperit cu zăpadă.

Potrivit ISU Sibiu, 12 copii au ajuns în siguranţă la şcoala din localitatea Rusi.

Aceştia au fost transportaţi cu trei autospeciale ale ISU Sibiu din satul Veseud până la şcoala din localitatea Rusi.

Din cauza drumului acoperit cu zăpadă, microbuzul şcolar nu a reuşit să se deplaseze.

Constanţa: O ambulanţă cu doi copii a rămas blocată în zăpadă

O ambulanţă cu doi copii care erau transportaţi de la Tulcea către Constanţa a rămas blocată, miercuri, în zăpadă, în zona Taşaul din judeţul Constanţa, în ajutorul ei fiind trimise utilaje de la Direcţia de Drumuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Tulcea, cei doi copii au infecţii respiratorii şi s-a luat decizia trimiterii către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa din cauză că la Tulcea nu sunt suficienţi medici pediatri şi nu se poate face faţă numărului mare de copii care se prezintă cu diferite probleme de sănătate în această perioadă.

Ambulanţa cu care au fost trimişi copiii, care a plecat în jurul orei 4.00 din Tulcea, a rămas înzăpezită, în jurul orei 5.30, în zona Lacului Taşaul, la aproximativ 30 de kilometri de Constanţa. Copiii se aflau împreună cu ambulanţierul şi un asistent medical, acesta informând că micuţii aveau febră, dar nu probleme deosebite de sănătate.

În ajutorul lor au fost trimise utilaje de la Direcţia de Drumuri, dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea”, iar în aceste momente se intervine pentru ca ambulanţa să ajungă în siguranţă la Constanţa.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Tulcea au declarat că în cursul nopţii au mai fost făcute două astfel de transporturi către Constanţa, care s-au desfăşurat fără probleme.

Circulaţia pe două autostrăzi şi zeci de drumuri este oprită

Potrivit Centrului Infotrafic, este închis traficul pe A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea, precum şi pe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman şi Vrancea.

47 de tronsoane de drumuri judeţene judeţene din Constanţa, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Olt, Teleorman şi Vaslui sunt, de asemenea, închise.

De asemenea, sunt închise toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră, Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, în judeţul Constanţa, iar în judeţul Tulcea rămâne închisă Bara Sulina. Totodată, rămân închise, din cauza vântului puternic, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele – Nikopol şi Zimnicea – Svishtov.

Judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea au intrat, miercuri, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată şi vizibilitate scăzută. Codul portocaliu este în vigoare până la ora 20.00.

Totodată, Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se află, până joi la ora 10, sub cod portocaliu de ger.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici