România va vinde doze de vaccin anti-COVID. Alte seruri vor fi donate Serbiei şi Ucrainei

  • Secretatul de stat la Ministerul Sănătăţii, Monica Althamer, a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care permite statului român să vândă o parte din dozele de vaccin anti-COVID nefolosite.
  • De asemenea, România va dona 150.000 de doze Serbiei şi Ucrainei.
515 afișări
Imaginea articolului România va vinde doze de vaccin anti-COVID. Alte seruri vor fi donate Serbiei şi Ucrainei

Sursă FOTO: Hepta

Deciziile au fost luate în cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului. Potrivit secretarului de stat Monica Althamer, ordonanţa aprobată de miniştri permite României, prin Ministerul Sănătăţii, să vândă o parte din dozele de vaccin care nu au fost folosite.

Sumele astfel obţinute devin venituri la bugetul de stat, a precizat secretarul de stat.

Tot miercuri, Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar. Ucraina va primi aproximativ 100.000 de doze de vaccin, iar în Serbia vor fi trimise 50.000 de doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici