România vrea să dea ajutor nerambursabil de 100 milioane lei pentru Moldova

Guvernul va solicita Parlamentului să aprobe, în regim de urgenţă, acordarea pentru Republica Moldova a unui ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane lei şi a unui set de 400.000 doze de vaccin antigripal cu tulpină pandemică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

24 afișări
Imaginea articolului România vrea să dea ajutor nerambursabil de 100 milioane lei pentru Moldova

România vrea să dea ajutor nerambursabil de 100 milioane lei pentru Moldova (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ajutorul destinat statului vecin va fi promovat în Parlament sub forma unei iniţiative legislative.

După vizita efectuată la Bucureşti, în urmă cu două săptămâni, premierul moldovean Vlad Filat a declarat că 400.000 doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 vor fi donate de către România pentru Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici