Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Poliţia Locală a amendat Romprest. Suma pe care trebuie să o plătească firma de salubritate

  • Cele mai mari sancţiuni au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale aplicate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului.
  • Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a aplicat, în perioada 1 iunie -7 iunie 2021, mai multe sancţiuni contravenţionale companiei Romprest.
1392 afișări
Imaginea articolului Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Poliţia Locală a amendat Romprest. Suma pe care trebuie să o plătească firma de salubritate

Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Poliţia Locală a amendat Romprest

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Primăria Sectorului 1, Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a aplicat, în perioada 1 iunie -7 iunie 2021, sancţiuni contravenţionale companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei.

Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei şi de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale aplicate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului.

Amenzile au venit după ce Poliţia Locală „a indicat” companiei locaţiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deşeuri, „iar aceasta nu s-a conformat”.

„Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenţii în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menţionat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici