Scumpirile la încălzire: Cât costă gigacaloria în marile oraşe

Bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire pot solicita pornirea căldurii prin intermediul asociaţiilor de locatari, furnizarea în regim permanent pentru locuinţele arondate Radet urmând să fie operată în funcţie de evoluţia temperaturilor, susţin reprezentaţii distribuitorului.

1513 afișări
Imaginea articolului Scumpirile la încălzire: Cât costă gigacaloria în marile oraşe

Scumpirile la încălzire: Cât costă gigacaloria în marile oraşe

"Instalaţiile sunt încărcate. Cei care au dorit căldură au primit pe baza unei solicitări făcute la noi", au declarat pentru gândul reprezentanţii RADET.

 Conform legii, furnizarea de încălzire în regim permanent se va face dacă, timp de trei zile consecutiv, între orele 18:00 şi 6:00, se înregistrează valorii medii ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici.

Numărul apartamentelor racordate la sistemul centralizat de încălzire era, la nivelul lunii mai a acestui an, de 567.657, în scădere cu 0,2% faţă de 2011, reiese din cele mai recente date ale Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Preţurile energiei termice furnizate consumatorilor racordaţi la încălzire centralizată este reglementat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În cazul Radet, preţul de facturare aprobat este de 169,8 lei/GCal, în timp ce preţul de furnizare aprobat este de 325 lei/GCal. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat că se aşteaptă ca gigacaloria să se scumpească în acest an cu circa cinci procente, pe fondul majorării preţurilor gazelor naturale, însă a dat asigurări că bucureştenii nu vor suporta din propriile buzunare această scumpire.

Citeşte mai multe despre scumpirile la căldură pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici