Secretarul de stat Vasile Şalaru îşi anunţă demisia după ce a sfătuit elevele să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii". Cîmpeanu: Şi-a depus demisia de onoare

Secretarul de stat Vasile Şalaru, care declarase că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii", a afirmat, joi, pentru MEDIAFAX că l-a anunţat pe ministrul Educaţiei că va demisiona, precizând că acele cuvinte nu sunt în vocabularul său.

7164 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat Vasile Şalaru îşi anunţă demisia după ce a sfătuit elevele să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii". Cîmpeanu: Şi-a depus demisia de onoare

Secretarul de stat Vasile Şalaru îşi anunţă demisia

UPDATE 12:40 - Cîmpeanu: Şalaru şi-a depus demisia de onoare

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat pentru MEDIAFAX că secretarul de stat Vasile Șalaru, care declarase că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii", şi-a depus, joi dimineaţă, demisia de onoare.

Cîmpeanu a precizat că Şalaru şi-a depus demisia de onoare, motivând că nu vrea să afecteze şi mai mult imaginea sistemului de învăţământ.

Vasile Şalaru a declarat că l-a informat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că va demisiona din funcţie, iar vineri va înainta documentul în acest sens.

”Eu nu mă pricep la partea tehnică, nu am mai ocupat funcţii de acest gen. Nu ştiu dacă demisia o depun la Ponta sau la minister. Voi clarifica mâine (vineri - n.r.), când voi fi la Bucureşti”, a spus Vasile Şalaru.

El a precizat că acele cuvinte nu fac parte din vocabularul său, dar că îşi dă demisia pentru nu aduce prejudicii de imagine Ministerului Educaţiei şi partidului din care face parte, respectiv ALDE.

”Cuvintele astea nu-s în vocabularul meu, eu nu vorbesc aşa. La noi în Moldova nu folosim exprimarea dos. Plus că e deja un pleonasm să spui «dos în spate». Nu voi da în judecată pe nimeni, dar este de verificat ce am spus eu la Deva. Nu e limbajul meu, spunem un şut în fund, nu şut în dos”, a afirmat Şalaru.

Întrebat de ce îşi dă totuşi demisia în condiţiile în care nu-şi recunoaşte declaraţia, Şalaru a răspuns: ”Nu e corect să mai stau în funcţie şi să mă toace toată presa”.

Vasile Şalaru a mai spus că rămâne copreşedinte al ALDE Iaşi şi că îşi menţine disponibilitatea de a candida la Primăria Iaşi din partea acestei formaţiuni politice.

Pe de altă parte, Vasile Şalaru arată, într-un comunicat transmis de ALDE, că în perioada 20-21 octombrie a participat la Consfătuirile pentru managementul în învăţământul preuniversitar în judeţul Hunedoara, el susţinând două conferinţe de presă, una la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi alta la sediul ALDE Hunedoara.

”O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendenţios, din toată prezentarea mea pe teme de educaţie şi pe teme politice, doar părerea mea că educaţia nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere şcolară şi de Educaţie fizică şi sport, părere pe care a denaturat-o total, scoţând-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparţinut niciodată, dar care mi-au adus grave prejudicii”, susţine Şalaru.

De asemenea, el a menţionat că nu foloseşte niciodată ”exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii”, adăugând că se retrage din funcţie cu convingerea că ”orice faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Deva, că ar trebui introduse în şcoli cursuri în care fetele "să înveţe să meargă frumos, să ştie să fie gazde bune şi cum se serveşte ceaiul”, el susţinând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine şi prin ţinută".

"Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeţi, poate nu, o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine, prin ţinută. Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să înveţe educaţie rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a răspuns: "Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenţie, ele erau obligatorii. Se făceau şi acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă şi altceva”.

La finalul conferinţei de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”.

"Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!", a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Vasile Şalaru este secretar de stat în Ministerul Educaţiei din luna ianuarie a acestui an. El este copreşedinte ALDE Iaşi, fiind şi candiddat la Primăria Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici