Sediile Antena şi Grivco vor fi confiscate prin decizia CAB în dosarul ICA. LISTA COMPLETĂ a bunurilor confiscate de la Voiculescu, Mencinicopschi şi alţi condamnaţi

Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA. Totodată, magistraţii de la CAB au decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din Şoseaua Kisseleff, cu o valoare estimată de 250.000 de euro.

14901 afișări
Imaginea articolului Sediile Antena şi Grivco vor fi confiscate prin decizia CAB în dosarul ICA. LISTA COMPLETĂ a bunurilor confiscate de la Voiculescu, Mencinicopschi şi alţi condamnaţi

Sediile Antena şi Grivco vor fi confiscate prin decizia CAB în dosarul ICA

18:42 Case şi terenuri, confiscate şi lui Mencinicopschi, Pantiş şi altor condamnaţi din dosarul ICA

Case, apartamente şi terenuri deţinute de Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Gheorghe Sin, Vica Ene, Jean-Cătălin Sandu şi Vlad-Nicolae Săvulescu, condamnaţi din dosarul ICA, au fost confiscate de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorii de la CAB au dispus menţinerea sechestrului asigurator asupra unui imobil al lui Gheorghe Sin, aflat în sectorul 2, cu o valoare estimata de 110.000 de euro, unui apartament al Vicăi Ene, din sectorul 4, estimat la 88.000 de euro, casei din Otopeni a lui Gheorghe Mencinicopschi şi a soţiei sale, cu o valoare estimată de 456.000 de euro.

În cazul lui Sorin Pantiş, se menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi unui teren de 504,6 mp din sectorul 2, şi a unor părţi dintr-un apartament cu boxă şi parcare, tot în sectorul 2.

De asemenea, Pantiş are confiscate 10 părţi sociale reprezentând o participaţie de 100% la capitalul social al SC Fintech Consulting SRL şi 49 părţi sociale reprezentând o participaţie de 49% din capitalul social al SC TLD Evolution SRL.

Instanţa le-a confiscat şi lui Jean-Cătălin Sandu un apartament din sectorul 3, cu o valoare estimată de 210.000 euro şi lui Vlad-Nicolae Săvulescu o casă şi un teren din sectorul 1 evaluate la 1 milion de euro şi un apartament din sectorul 2 evaluat la 95.000 de euro.

De asemenea, i se confiscă lui Voiculescu suma de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, ce reprezintă chiria pe care a încasat-o în baza contractului de închiriere a spaţiului Grivco de către Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanţa a dispus confiscarea bunurilor mobile şi imobile şi a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.

Instanţa a mai dispus, în cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are în conturi pâna la concurenţa sumei de 15.000.000 de lei, la BRD, şi pâna la concurenţa sumei de 5.000.000 de lei, la RBS Bank.

Cameliei Voiculescu îi va fi confiscată suma de 2.984.358,3 lei reprezentând contravaloarea a 9.947.861 acţiuni deţinute la ICA, donate de Voiculescu, iar Corinei Voiculescu, suma de 2.984.358,6 lei, reprezentând contravaloarea a 9.947.862 de acţiuni deţinute la ICA, ce i-au fost donate tot de taăl său.

Totodată, de la Camelia şi Corina Voiculescu se confiscă sumele donate de Dan Voiculescu în urma închirierii spaţiului Grivco către Romtelecom.

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea mai multor imobile apaţinând celorlalţi inculpaţi.

Şeful DNA împreună cu ANAF şi alte instituţii competente urmează să stabilească modul concret în care vor fi recuperate aceste sume. Astfel cele două instituţii vor puta colabora cu: Biroul pentru prevenirea criminalităţii din cadrul Ministerului Justiţiei, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Autoritatea Naţională a Vămilor, BNR, Poliţia Română, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au mai dispus şi sesizarea Biroului pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justiţiei. Această instituţie trebuie să facă verificări pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile ale lui Dan Voiculescu şi a fiicelor sale, inclusiv a conturilor societăţilor comerciale la care aceştia figurează ca împuterniciţi, beneficiari reali, asociaţi, directori sau administratori, situate în ţară sau în străinătate.

Odată cu cererea adresată de reprezentaţii biroului îndreptată către Reţeaua Interagenţii Camden de Recuperare a Creanţelor (CARIN) se va specifica că este necesara si identificarea conturilor deschise pe numele unor persoane fizicesau juridice care cei trei sunt împuterniciţi, beneficiari reali, asociaţi, directori sau administratori, identificarea rulajului conturilor menţionate in anexa in vederea stabilirii beneficiarilor reali.

Potrivit procedurii, Biroul va informa de îndată Curtea de Apel Bucuresti în legătură cu rezultatele verificărilor. După identificarea bunurilor, Curtea de Apel Bucuresti va completa, după caz, un certificat de indisponibilizare privind executarea în Uniunea Europeană a ordinelor de îngheţare a bunurilor sau a probelor.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici