Şeful Cyberint, despre atacurile cibernetice: Zece noi atacuri, posibile în perioada următoare

Reprezentanţii SRI susţin că au analizat şi au identificat alte posibile atacuri cibernetice, fiind înştiinţaţi beneficiar. Şeful Cyberint spune că exerciţiul privind atacurile cibernatice a fost un succes.

303 afișări
Imaginea articolului Şeful Cyberint, despre atacurile cibernetice: Zece noi atacuri, posibile în perioada următoare

Şeful Cyberint, despre atacurile cibernetice: Zece noi atacuri, posibile în perioada următoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Precizările, în contextul în care, potrivit Kaspersky Labs, România este pe locul 9 în ceea ce priveşte statele cele mai atacate de valul de atacuri cibernetice.

"Noi am făcut o analiză de comportament de analiză privind aceste atacuri şi înainte de acest atac şi am trimis celor 54 de echipe beneficiare ale sistemului informatic, o analiză privind posibile 10 noi atacuri ce ar putea fi utilizate. Ele pot fi sute sau mii, dar am trimis o listă cu cele mai probabile 10 noi atacuri care ar putea să se întâmple în perioada imediat următoare, adică săptămâni sau luni", a declarat Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint. Localizarea acestor atacuri, în schimb, este una foarte dificilă, spun reprezentanţii SRI.

În ceea ce exerciţiul de securitate cibernetica,Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI a anunaţat că a fost un succes, precizând că instituţiile de la noi din ţară sunt pregătite pentru a gestiona un eventual atac cibernetic, dar trebuie să fie atente atunci când cumpără produse de securitate informatică.

Precizările vin în contextul în care Kaspersky Labs susţine că  România este pe locul 9 în ceea ce priveşte statele cele mai atacate de valul de atacuri cibernetice WannaCry.

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, începând de vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi la instituţii şi companii din România.

Valul de atacuri cibernetice a afectat Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici