Video Şeful DIICOT, despre dosarul Doinei Pană: Nu există un suspect, dar au fost audiate multe persoane

Procurorul-şef DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat, miercuri, că a fost începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat şi tentativă de omor după plângerea fostului ministru Doina Pană, precizând că încă nu există un suspect, dar că au fost audiate multe persoane.

347 afișări

Felix Bănilă a declarat, miercuri, că, la începutul lunii februarie 2018, fostul ministru Doina Pană a făcut o sesizare către organele de poliţie acuzând că ar fi fost intoxicată cu mercur.

"Organele de poliţie din cadrul Direcţiei de investigaţii criminale a IGPR au formulat o sesizare, nu este sesizarea noastră, au formulat ei o sesizare din oficiu pe care ne-au înaintat-o şi tot în luna februarie s-a început urmărirea penală in rem pentru două infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor. Urmărirea penală la acest moment se desfăşoară in rem, nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate multe persoane şi s-a efectuat şi un raport de expertiză medico-legală. Sunt mai multe versiuni de anchetă pe care procurorul le analizează, dar la momentul acesta nu putem face publice prea multe amănunte, ţin de apanajul procurorului de caz şi aşa cum publicul larg are interesul să cunoască evoluţia acestei cauze, vă daţi seama că interesaţi sunt şi cei vizaţi de această anchetă", a declarat procurorul-şef DIICOT, la sediul CSM.

Întrebat dacă declaraţiile de până acum din dosar au fost de ajutor, Felix Bănilă a replicat: "Sunt de ajutor, dar ancheta încă nu este finalizată".

Surse apropiate anchetei au precizat pentru MEDIAFAX că în cauză a fost audiată şi Doina Pană. Fostul ministru a depus o plângere la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, însă cauza a fost trimisă la DIICOT. Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieşea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.

Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor Doina Pană a declarat că ar fi fost intoxicată cu mercur. ”Problema e veche şi nu aş fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situaţie foarte gravă. Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simţeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în cantitate mare. Am făcut plângere la poliţie abia când am demisionat. E o anchetă în derulare şi sper din suflet să îi prindă”, a spus Doina Pană, la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici