Şeful sindicatelor din penitenciare: Propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiţie, o manevră politică/ Vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri

Sorin Dumitraşcu, preşedintele sindicatelor din penitenciare, spune că propunerea făcută de PSD, de înlocuire a lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la conducerea Ministerului Justiţiei ar putea fi o ”manevră politică” pentru ca adevărata propunere să fie făcută abia în zilele care vor urma.

911 afișări
Imaginea articolului Şeful sindicatelor din penitenciare: Propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiţie, o manevră politică/ Vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri

Şeful sindicatelor din penitenciare: Propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiţie, o manevră politică

”Sper că desemenarea lui Eugen Nicolicea ca înlocuitor potenţial al lui Tudorel Toader este doar o manevră politică şi că vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri pentru funcţia de ministru al Justiţiei”, a spus Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-o declaraţie dată MEDIAFAX.

Dumitraşcu mai spune despre Nicolicea că este ”unul dintre artizanii subminării justiţiei” şi aminteşte de ”prieteniile acestuia cu infractori de calibru, începând cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Dobreta Turnu Severin în 2006”.

Liderul FSANP spune că la acea vrmee directorul penitenciarului a fost demis tocmai ”pentru aceste ilegalităţi”. El pune sub semnul întrebării şi studiile în Drept ale lui Nicolicea şi credibilitatea celui care ”a început să fie interesat apoi de influenţarea justiţiei”.

De asemenea, liderul de sindicat spune că ”doi ani mai târziu, în 2008, Eugen Nicolicea, profitând de aceeaşi calitate de parlamentar citea fără drept materialele din dosarul lui Miron Mitrea, care-i era naş şi pentru care se cerea la acea vreme urmărirea penală în parlament, după care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apăra”.

Dumitraşcu face referire la ”istoria recentă” care-l priveşte pe cel propus la Justiţie şi spune despre el că”sunt uşor de dovedit acţiunile pro-infractori şi anti-justiţie ale acestuia”, fiind ”toate semnele că Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori în politică”, mai spune şeful FSANP.

”Nu ştiu dacă şi cu cât a fost plătit pentru asta, dar, prin comportament, aminteşte de politicienii care, în anii 70 sprijineau mafia italiană”, mai spune Dumitraşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici