Senatorii resping exceptarea SPP de la plata taxei pentru circulaţia pe drumurile naţionale

Senatorii au respins luni o ordonanţă care prevede, printre altele, exceptarea SPP de la plata tarifului "de trecere" pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

313 afișări
Imaginea articolului Senatorii resping exceptarea SPP de la plata taxei pentru circulaţia pe drumurile naţionale

Senatorii resping exceptarea SPP de la plata taxei pentru circulaţia pe drumurile naţionale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Proiectul de lege pentru respingerea Ordonanţei 27/2011 privind transporturile rutiere a fost adoptat cu 55 de voturi "pentru", 52 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, după ce proiectul de adoptare a ordonanţei nu a întrunit majoritatea voturilor favorabile ale senatorilor - 55 de voturi "pentru", 52 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivit expunerii de motive, o astfel de măsură creează premisele pentru reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat prin scăderea costurilor de administrare a tehnicii auto din dotarea Serviciului.

"În contextul actual de austeritate bugetară, SPP suportă anual surse importante pentru plata tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale, cu toate că este un organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale", arată iniţiatorii.

Potrivit expunerii de motive, autovehiculele din dotarea Serviciului sunt folosite pentru protecţia demnitarilor români şi străini, pe timpul şederii acestora în România, precum şi a familiilor acestora, fiind alocate fonduri din bugetul de stat pentru achitarea taxei de drumuri, cu toate că rulajul anual parcurs pe drumurile naţionale deţine o pondere nesemnificativă faţă de rulajul efectuat în "raza perimetrală a municipiului Bucureşti".

Ordonanţa urmează să fie dezbătură la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici