Senatul a aprobat acordurile de împrumut de la UE şi BIRD din 2011, dar şi majorarea cotei la FMI

Plenul Senatului a aprobat, marţi, în calitate de for decizional, două acorduri de împrumut semnate în 2011 cu UE şi BIRD, dar şi majorarea cotei de participare a României la Fondul Monetar Internaţional, promovate prin ordonanţe de urgenţă.

273 afișări
Imaginea articolului Senatul a aprobat acordurile de împrumut de la UE şi BIRD din 2011, dar şi majorarea cotei la FMI

Senatul a aprobat acordurile de împrumut de la UE şi BIRD din 2011, dar şi majorarea cotei la FMI (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Senatorii au aprobat, cu 66 de voturi "pentru" şi o abţinere Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 108/2011 privind ratificarea Acordului cadru de împrumut între Uniunea Europeană şi România în valoare de maxim 1.400.000.000 euro.

De asemenea, plenul Senatului a adoptat cu 65 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 112/2011 privind ratificarea Acordului de împrumut (Al treilea împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti, la 20 decembrie 2011.

În plus, senatorii au aprobat şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 123/2011 pentru acceptarea majorării cotei de participare a României la Fondul Monetar Internaţional, votând în favoarea actului normativ 68 de senatori, unul împotrivă şi altul s-a abţinut.

Cele trei proiecte urmează să fie transmise spre promulgare preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici